Mainos

Paperiliiton Lähteenmäki siirtyy Brysseliin

Paperiliiton puheenjohtaja Jarmo Lähteenmäki jättää Paperiliiton ja siirtyy palkansaajajärjestöjen yhteisen Brysselin-edustuston KEY-Finlandin johtajaksi. Palkansaajajärjestöt SAK, STTK ja Akava ovat kutsuneet Lähteenmäen tähän tehtävään.

Lähteenmäki aloittaa työnsä Brysselissä ensi huhtikuun alusta. Edustuston nykyinen johtaja Jorma Skippari palaa ensi kesänä Suomeen.

Lähteenmäen tarkoituksena on jättää Paperiliiton puheenjohtajan tehtävät elokuun lopussa. Hän ehti olla liiton palveluksessa parikymmentä vuotta, aluksi vastaavana lakimiehenä. Liiton puheenjohtajana hän on toiminut kymmenen viime vuotta.

46-vuotias Lähteenmäki on Paperiliiton puheenjohtajana aktiivisesti mukana ammattiyhdistysliikkeen kansainvälisessä edunvalvonnassa. Hän on jatko-opinnoissaan suuntautunut kansainvälisiin kysymyksiin. Lähteenmäki on koulutukseltaan juristi.

Lähteenmäki aloittaa syyskuun alussa lukuvuoden mittaisen jatkokoulutusohjelman ranskalais-englantilaisessa oikeusteoreettisessa akatemiassa Brysselissä. Opiskelijat tähän koulutusohjelmaan valitaan vuosittain eri puolilta maailmaa. Sen on tähän mennessä suorittanut vain muutama suomalainen.

Ennen siirtymisestä KEY-Finlandin palvelukseen Lähteenmäki aikoo viimeistellä lisensiaattityönsä työtuomioistuimen paperiteollisuutta käsittelevien tuomioiden ratkaisukäytännöistä vuosina 1970-2002. Kesälomansa ajan heinäkuussa hän vierailee vierailevana tutkijana Tromssan yliopistossa Norjassa.

KEY-Finland aloitti toimintansa Suomessa ja siirtyi Brysseliin Suomen liityttyä Euroopan unioniin. KEY-Finland valvoo suomalaisten palkansaajien etuja Euroopan integraatioon liittyvissä kysymyksissä. Se myös välittää tietoja taustajärjestöilleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.