Mainos

Paperiliiton jäsenten ulosmarssi Kauttualla

Ulkoistamiskiista johti paperiliittolaisten työntekijöiden ulosmarssiin paperinjalostustehtaalla Kauttualla tänään puolilta päivin. Mielenilmaukseen osallistuneet 150 Amcor Flexibles Finlandin, Servisecin ja Sun Chemicalsin työntekijää lopettavat lakkonsa maanantaiaamuna kello 6.

Elintarvikekääreitä valmistava Amcor Flexibles Finland on ilmoittanut myyvänsä ylläpitotoimintoja hoitavan Servisecin Säkkivälineelle syyskuun alusta. Kaupan jälkeen Servisec hoitaisi edelleen Kauttuan paperinjalostustehtaalla samoja tehtäviä.

Ulosmarssiin päädyttiin, kun Paperiliiton Kauttuan osasto ei saanut takeita siitä, että Servisecin väkeen sovellettaisiin vastakin paperiteollisuuden työehtosopimusta. Mm. siivous-, jätehuolto- ja kiinteistönhoitotöitä tekevän Servisecin palveluksessa on 13 Paperiliiton jäsentä.

"Lyhytnäköistä"

Amcor Flexibles Finland Oy:n hallintojohtaja Eero Ravantti pitää toimintaa lyhytnäköisenä.

-On valitettavaa, että työntekijämme Paperiliiton ja ammattiosaston painostuksesta ovat lähteneet tukemaan kokonaan toisen teollisuudenalan väkeä omien työpaikkojensa turvaamisen kustannuksella.

-Meillä ei ole mitään tekemistä paperiteollisuuden kanssa, sillä toimitamme joustopakkauksia elintarviketeollisuudelle, ja raaka-aineena on enimmäkseen muovi.

Ravantti muistuttaa, että suunniteltu yrityskauppa on täysin laillinen. Kaupan osapuolet soveltavat työntekijöihinsä laillisia työehtosopimuksia.

-Kyseiset palvelut ulkoistettiin jo vuonna 1995, kun palveluyhtiö Servisec perustettiin.

Ammattiosasto taas pitää työnantajan aikeita työehtosopimuksen vastaisena: sopimuksen mukaan toimia voidaan ulkoistaa vain sopimalla siitä paikallisesti. Osaston puheenjohtajan Pertti Suden mukaan asiasta ei edes saatu neuvotteluesitystä, vaan kaupoista vain ilmoitettiin kesäkuussa. Sen jälkeen käydyt neuvottelut eivät ole tuottaneet tulosta. Ammattiosaston mukaan palveluyhtiötä perustettaessa sovittiin, että sen työntekijöihin sovelletaan paperiteollisuuden työehtosopimusta.

Tehdas kuului aiemmin Åkerlund&Rausingin kartonkipakkausliiketoimintoihin. Daniscon Flexible Packaging -ryhmä ja Ahlströmin omistama ruotsalainen Åkerlund & Rausing -yhtiö yhdistettiin aiemmin tänä vuonna uuteen yhtiöön Amcorin Euroopan joustopakkaustoimintojen kanssa.

Ravantin mukaan Amcor-konsernilla on pelkästään Pohjoismaissa kapasiteetin vähentämistarvetta Kauttuan tehtaan kokonaistuotannon verran.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.