Mainos

Paperiliiton Ahonen syyttää vihreiden Cronbergiä

Cronberg pitää syytöksiä asiattomina. Hän ei myönnä puhuneensa mitään paperiteollisuudesta.

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen (sd.) on tänään syyttänyt vihreiden Tarja Cronbergiä siitä, että tämä olisi valheellisilla lausunnoillaan saksalaisessa lehdessä vahingoittanut Suomea. Ahonen väitti vihreiden puheenjohtajan sanoneen esimerkiksi, että "Suomen sottapytty on paperiteollisuus".

Ahosen mukaan Cronberg olisi sanonut samassa Spiegel-lehden haastattelussa myös, että uusiutuvan energian osuus olisi Suomessa vain 6 prosenttia, kun oikea luku Ahosen mielestä on noin 25 prosenttia.

Cronberg kertoi STT:lle, ettei ole puhunut mitään paperi- tai metsäteollisuudesta. Hän piti Ahosen syytöstä asiattomana ja valitettavana. Cronberg haistoi siinä merkkejä vaalitaistelun kuumentumisesta.

Kaiken lisäksi Cronberg ei ole antanut mitään haastattelua Spiegelille, vaan se on ilmeisesti lainannut nettisivustolleen Cronbergin lausuntoa berliiniläisestä Tageszeitung-lehdestä. Ahosen paheksumaa sottapytty-lausuntoa ei löydy kummastakaan eikä myöskään väitettä kuuden prosentin tasosta Cronbergin lausumana.

"Luulisi olevan luotettavat lähteet..."

Ahonen paheksui puhuessaan Äänekoskella, että Cronbergin "valheelliset väitteet" vahingoittavat vakavalla tavalla muutoinkin vaikeuksissa olevan paperiteollisuuden asemaa Keski-Euroopan markkinoilla.

- Luulisi kansanedustajalla ja eduskuntapuolueen puheenjohtajalla olevan luotettavat lähteet tiedoilleen, ennen tällaisten "sammakoiden" julkisuuteen päästämistä, Ahonen päivitteli julkisuuteen toimitetun tiedotteen mukaan puheessaan.

Tageszeitung-lehden kirjoituksessa arvosteltiin helmikuun lopulla Suomea siitä, että se on torjumassa EU:n komission uusia päästötavoitteita. Kirjoituksessa todetaan - ei kuitenkaan Cronbergin suulla - että taustalla on kilpailukyvystään huolestuneen paperiteollisuuden vastustus.

"Ei puhetta paperiteollisuudesta"

Kirjoitukseen sisältyy lyhyt lausunto Cronbergiltä, jossa hän sanoo pitävänsä EU:n komission linjausta päästötavoitteista realistisena ja moittii, että Suomen hallitus kärsii ilmastoskitsofreniasta. Yhtenä päivänä ministerit valittelevat ilmastonmuutosta ja seuraavana päivänä painavat jarrua, kun EU yrittää tehdä jotain.

Cronbergin mukaan keskustelussa Tageszeitung-lehden toimittajan kanssa ei ollut mitään puhetta paperi- tai metsäteollisuudesta. Hän sanoi kommentoineensa vain Suomen poukkoilevaa ilmastopolitiikkaa tilanteessa, jossa Suomi vielä vastusti EU:n uusia päästötavoitteita.

Cronberg kiistää myös koskaan väittäneensä, että uusiutuvien energialähteiden osuus Suomessa olisi vain kuusi prosenttia. Hän sanoi puhuneensa aina, että luku on yli 20.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.