Mainos

Paperikiistassa sovintoesitys

Paperiteollisuuden sopimuskiistassa on jätetty sovintoesitys. Osapuolten vastauksia odotetaan sunnuntaina klo 17 mennessä.

Paperiteollisuuden sopimuskiistaan odotetaan ratkaisua sunnuntaihin mennessä. Valtakunnansovittelija Juhani Salonius on jättänyt sovintoesityksen, johon osapuolten on vastattava sunnuntaina kello 17.

Jos sekä Paperiliiton että Metsäteollisuuden hallinnot hyväksyvät esityksen, paperitehtaita aletaan käynnistää maanantaiaamuna. Sopimus olisi keskitettyä tuloratkaisua pidempi, sillä sen on määrä päättyä toukokuun lopulla vuonna 2008.

Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Arto Tähtinen ja Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen sanoivat olevansa tyytyväisiä siihen, että neuvotteluissa on nyt edetty näin pitkälle. He eivät kuitenkaan halunneet tässä vaiheessa kertoa sovintoesityksen sisällöstä.

Saloniuksen mukaan sovintoesitys sisältää ratkaisuehdotukset merkittävimpiin neuvotteluissa esillä olleisiin kiistakysymyksiin. Joitakin asioista on jätetty esityksestä pois, mutta työryhmiin ei keskeisiä asioita siirretä.

Sovintoesityksessä ovat mukana mm. pelisäännöt siitä, kuinka ulkopuolista alihankintatyötä voidaan paperiteollisuudessa käyttää nykyistä tehokkaammin. Esitys pitää sisältää myös mallin juhannus- ja jouluseisokkien muuttamisesta työpäiviksi. Paperiliitto on vaatinut rahallisen korvauksen lisäksi myös lisää vapaapäiviä, mutta työnantajat ovat tarjonneet 1600 euron lisäksi vapaata vain 11 tuntia.

Aamupäivällä aloitettuun sovitteluun osallistuivat iltapäivällä myös SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen sekä Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n työmarkkinajohtaja Seppo Riski.

Toimihenkilöiden pöydällä yhä riidan ainekset

Paperiteollisuuden noin 7000 toimihenkilön sopimusneuvottelut ovat edelleen kesken. STTK:laisen Toimihenkilöunionin ja Metsäteollisuuden on määrä tavata seuraavan kerran ensi maanantaina. Sopimus koskee noin 7000:ta toimihenkilöä.

Toimihenkilöunioni on arvostellut työnantajien joustamattomuutta. Liiton mukaan neuvottelupöydällä ovat edelleen Metsäteollisuuden vaatimukset sairausajan ja sairaan apsen hoidon palkattomasta kahden päivän karenssista, sijaisuuskorvausten ja matka-ajan palkan poistamisesta, vuosilomien pilkkomisesta ja vuorolisien alentamisesta sekä tiukennetusta työrauhavelvoitteesta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 01.06.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.