Mainos

Paperialan lakko säästää kotimaista sähköä

Paperiliiton viime viikolla aloittama lakko näkyy sähkön käytössä, kertoo energia-alan keskusliitto Finergy. Paperiteollisuutta ja paperinjalostusta koskeva lakko vähensi valtakunnan sähkötehontarvetta noin 1000 megawattia.

Paperiteollisuus on suurin sähkönkäyttäjä metsäteollisuudessa, joka tavallisesti kuluttaa kolmasosan koko maan sähköstä. Paperiteollisuuden lakko vaikutti heti myös Suomen käymään kansainväliseen sähkökauppaan. Suomen ja Ruotsin välinen sähkökauppa kääntyi poikkeuksellisesti Suomelle vientivoittoiseksi, ja sähkön tuonti Venäjältä pienentyi vähäiseksi. Sähkön vienti Ruotsiin on ollut hetkellisesti yhtä suurta kuin tuonti Venäjältä, mikä on erittäin harvinaista.

Vielä ennen lakkoa sähkön kulutus oli selvässä kasvussa. Sähkön kulutuksen kasvaminen alkuvuonna johtuu Finergyn mukaan vahvasta talouskasvusta, sillä lämmitysenergian tarve oli leudon sään takia tavallista pienempi. Sähköä käytettiin tammi-maaliskuussa 3,1 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, ja maaliskuussa sähkön kulutuksen kasvu kiihtyi jo viiteen prosenttiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.