Mainos

Papeilta video tasa-arvoisen avioliittolain puolesta – ”Jokainen on vähän homo”

Ryhmä evankelis-luterilaisen kirkon pappeja tempaisee videolla tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Papit ovat julkaisseet videon, joissa he kysyvät eduskunnalta: ovatko erilaiset perheet eduskunnan silmissä tasa-arvoisia? Eduskunnassa pohditaan parhaillaan lakia koskevaa kansalaisaloitetta. 

Mikäli Suomen evankelisluterilaisen kirkon papit saisivat päättää tasa-arvoisesta avioliittolaista, jaa-ääniä olisi enemmän. Papeista 44 prosenttia kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia, vastustajia on 41 prosenttia.

Videolla eri hiippakunnissa työskentelevät papit nostavat peukalon pystyyn jaa-äänen merkiksi.

Heidän mielestään kyseessä olisi laki, joka toteuttaisi rakkautta ja oikeudenmukaisuutta paremmin kuin tämänhetkinen lainsäädäntö.

Papit tahtovat tuoda esille, että kirkon tehtävä on aina ollut haastaa yhteiskuntaa ja vallanpitäjiä silloin, kun yhteiskunta on epätasa-arvoinen tai kun jotakuta sorretaan.

He tahtovat painottaa kaikkien seurakuntalaistensa olevan heille tärkeitä ja olevansa valmiit puolustamaan heitä, jos heidän elämäänsä tai perhettään syrjitään.

Videon musiikki on muusikkopappien tekemä versio Jukka Takalon kappaleesta "Jokainen on vähän homo". Lisäksi papit ovat perustaneet aiheeseen liittyvän Facebook-sivun, jossa he kutsuvat muita ammattiryhmiä liittymään peukutuskuvillaan mukaan kampanjaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.