Mainos

Panttivankitilanne kiristyy Filippiineillä

Kaksi sotilasta kuoli taistelussa Abu Sayyafin kanssa.

Abu Sayyaf-sissi

Kaksi sotilasta sai surmansa ja seitsemän haavoittui Filippiinien armeijan ja Abu Sayyaf -sissiryhmän yhteenotossa, viranomaislähteet kertoivat tänään. Ampumavälikohtaus sattui prikaatikomentaja Edilberto Adanin mukaan eteläisellä Basilanin eikä Jolon saarella, kuten sissit väittävät.

Abu Sayyafin mukaan myös kaksi panttivankia kuoli armeijan tulituksessa. Sissiryhmän edustaja Abu Sabaya kertoi asiasta puhelimen välityksellä paikalliselle radiolle. Hän ei sanonut, keitä tulituksessa mahdollisesti kuolleet henkilöt olivat.

Sissit ovat varoittaneet surmaavansa vankejaan, jos taistelut jatkuvat. Armeijan edustaja ei ole saanut vielä tietoa panttivankien tilanteesta. Vuoristoinen maasto ja viidakkokasvillisuus hidastavat paitsi sotilaiden myös sieppaajien liikkumista.

Adan totesi, että alueelta voi olla vaikea löytää tarpeeksi ruokaa ja juomaa kolmellekymmenelle sissille ja kahdellekymmenelle panttivangille. Basilanin saari sijaitsee 120 kilometriä pohjoiseen Jolon saarelta. Alueen asukkaita houkutellaan kertomaan sissien olinpaikasta sadan miljoonan peson (noin 14 miljoonan markan) palkkiolla, jonka presidentti Gloria Arroyo on luvannut ratkaisevasta vihjeestä.

Abu Sayyaf -sissiryhmä sieppasi kaksikymmentä ihmistä Palawanin saaresta sunnuntaina. Siepatuista kolme on amerikkalaisia ja 17 filippiiniläisiä. Sissien mukaan panttivankien määrä on kasvanut, sillä he kertovat kaapanneensa lisäksi kymmenen paikallista kalastajaa.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.