Mainos

Panttivankineuvottelut Moskovassa takkuilevat

Venäläinen puoluejohtaja Grigori Javlinski neuvotteli moskovalaisen teatterin vallanneen tshetsheeniryhmän kanssa illalla. Venäjän tiedustelupalvelu FSB ilmoitti, että Javlinski oli käynyt teatterissa kahden muun neuvottelijan kanssa.

Uutistoimisto Itar-Tass kertoi myöhään illalla, että Javlinski ei ilmeisesti ollut saanut tshetsheenejä vapauttamaan osaa panttivangeista. Javlinski tuli takaisin teatterista puolilta öin Moskovan aikaa, kertoi Itar-Tass.

Tshetsheenit olivat itse pyytäneet Javlinskin lähettämistä neuvottelijaksi. Kaksi muuta olivat venäläinen poliitikko Boris Nemtsov ja Irina Hakamada. Kaikki kolme tunnetaan uudistusmielisinä poliitikkoina.

FSB:n ilmoituksen mukaan Javlinskin tavoitteena oli panttivankeina olevien lasten vapauttaminen.

Panttivangit yrittävät selvitä vedellä ja suklaalla

Moskovalaisteatterissa tshetsheenisissien panttivankeina olevilla ihmisillä on puute ruoasta ja lääkkeistä. Panttivangit, joiden joukossa on useita lapsia, yrittävät selviytyä pelkällä vedellä ja suklaalla, kertoi Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n varhain tänään.

-Neuvottelut jatkuvat. Keskustelemme myös ruokakysymyksestä, koska teatterissa on pelkästään vettä ja suklaata, sanoi FSB:n edustaja Sergei Ignatshenko.

-Terroristit ovat sanoneet olevansa nälkälakossa ja siksi heidän panttivankinsakaan eivät saisi syödä, Ignatshenko kertoi.

Sissit olivat kiinnittäneet räjähteitä vartalonsa ympärille. He uhkasivat ampua panttivankeja sekä räjäyttää rakennuksen, ellei Venäjän armeija vetäydy Tshetsheniasta seitsemässä päivässä. Sissit pitävät panttivankeinaan noin 700:aa ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.