Mainos

Panttivankineuvotteluille lisäaikaa Afganistanissa

Taleban on uhannut tappaa 23 siepattua, jos sen vaatimuksiin ei suostuta. Ääriliike on lykännyt määräaikaa huomiseen. Eilen kuolleen saksalaisen panttivangin ruumis on löydetty.

Eteläkorealaista ryhmää panttivankinaan pitävät talebanit ovat suostuneet siirtämään neuvottelujen takarajaa vuorokaudella eteenpäin. Sieppaajat uhkasivat tappaa 23 vankiaan kello 17.30 Suomen aikaa, ellei Afganistan vapauta siihen mennessä yhtä monta Taleban-vankiaan.

Takarajaa on kuitenkin nyt siirretty 24 tunnilla eteenpäin huomiseen, kertovat sieppaajat. Panttivankien vapauttamisesta käydään neuvotteluja.

Afganistanin sotilasoperaatiosta liikkuu ristiriitaista tietoa.

Afganistanin puolustusministeriö tiedotti aiemmin tänään, että Afganistanin ja Naton joukot ovat aloittaneet sotilasoperaation pelastaakseen panttivangit.

Myöhemmin puolustusministeriö ilmoitti kuitenkin uutistoimisto Reutersille, ettei käynnissä ole minkäänlaista operaatiota, ja että aiempi tiedote oli virhe. Naton edustajat sanoivat Reutersille, etteivät olleet kuulleetkaan koko operaatiosta.

Samaan aikaan uutistoimisto DPA kertoi kuitenkin, että Nato ja Afganistanin armeija olisivat saartaneet Etelä-Afganistanissa kylän, jossa Taleban-liike pitää vankina 23:a eteläkorealaista.

Taleban-liikkeen tiedottajaksi esittäytynyt mies varoitti aiemmin, että panttivangit tapetaan tänään puoli kuudelta Suomen aikaa, jos Afganistan ei sitä ennen vapauta 23:a talebania vankilasta.

Myös Etelä-Koreaa edustava delegaatio on saapunut Afganistaniin neuvottelemaan eteläkorealaisten panttivankien vapauttamisesta. Maan lähetystössä työskentelevän virkamiehen mukaan ryhmä tapaa Afganistanin viranomaisia ja keskustelee ehkä myös Taleban-liikkeen edustajien kanssa.

Saksalaisen panttivangin ruumis löytyi

Afganistanin poliisi on ilmoittanut löytäneensä talebanien sieppaaman saksalaisen panttivangin ruumiin.

Talebanit ilmoittivat eilen ampuneensa molemmat kaappaamansa saksalaiset, koska Saksa ja Afganistan eivät suostuneet neuvottelemaan heidän kanssaan. Saksa tiedotti kuitenkin asiaa tutkittuaan, että toinen vangeista olisi elossa.

Saksa vahvisti toisen panttivangin kuolleen, mutta sen mukaan häntä ei tapettu.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.