Mainos

Panttivankien kunto Halosen huolena

Presidentti Tarja Halonen keskusteli maanantaina puhelimitse Filippiinien panttivankikriisistä ulkoministeri Domingo Siazonin kanssa.

Tarja Halonen

Keskustelussa Halonen vaati humanitaarisen kanavan avaamista panttivangeille ja toisti EU:n lupauksen avun antamisesta Filippiinien hallitukselle. Tasavallan presidentin kanslian tiedotteen mukaan Siazon oli kertonut Haloselle tilanteesta Jolon saarella ja todennut pysyvän humanitaarisen kanavan avaamisen olevan myös Filippiinien hallituksen tavoitteena. Halonen ja Siazon olivat samalla sopineet olevansa jatkossakin suorassa yhteydessä toisiinsa, kansliasta kerrottiin.

Halonen on myös kirjoittanut panttivankikriisin tiimoilta Filippiinien presidentille Joseph Estradalle. Perjantaille päivätyssä kirjeessä korostetaan niin ikään sitä, että panttivangeille on saatava pikaisesti humanitaarista apua. Presidentti Halonen kirjoittaa ymmärtävänsä, että neuvottelut panttivankien vapauttamiseksi ovat vaikeita ja monimutkaisia.

Tilanteen pitkittyminen kuitenkin huolestuttaa yhä enemmän "minua henkilökohtaisesti, Suomen hallitusta ja yleistä mielipidettä", Halonen kirjoittaa. Kirjeessä muistutetaan panttivankien kärsivän erittäin vaikeista olosuhtaista ja kovasta henkisestä paineesta, joiden seuraukset alkavat olla hälyttäviä.

Abu Sayyaf -muslimisissit sieppasivat 21 ihmistä - joukossa kaksi suomalaista miestä - Malesiasta Filippiineille lähes kuukausi sitten.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.