Mainos

Panttivankeja ottanut mies antautui neuvottelujen jälkeen

Keski-Suomen keskussairaalassa tänä aamuna alkanut panttivankidraama päättyi, kun kaappari antautui poliisille seitsemän tunnin piirityksen jälkeen kello 15.10. Panttivangeiksi otetut naispuoliset lääkäri ja sairaanhoitaja pääsivät vapaiksi jo puolen päivän jälkeen eli kello 12.40.

Kukaan ei vahingoittunut yli kuusi tuntia kestäneen operaation aikana. Poliisi pitää hyvää lopputulosta onnistuneiden neuvottelujen ansiona. Jyväskylän rikospoliisi jatkaa tutkimuksia kaapparin motiivin selvittämiseksi.

Kahdella urheiluaseella aseistautunut 33-vuotias jyväskyläläinen mies tunkeutui keskussairaalan psykiatriselle osastolle aamulla, kun yö- ja aamuvuoron henkilöstö piti parastaikaa palaveria. Mies on osaston entinen hoidokki. Hän valitsi huoneessa olleiden noin kymmenen henkilön joukosta panttivangeikseen nuoren lääkärin ja sairaanhoitajan, kertoi sairaalan johtaja ylilääkäri Tapio Tervo.

Poliisi sai hälytyksen keskussairaalasta kello 8.30. Aluehälytyskeskukseen oli tullut jo viittä minuuttia aiemmin puhelu, jossa kerrottiin, että sekavassa mielentilassa oleva mies on lähtenyt liikkeelle ja että tällä saattaa olla pahat aikeet mielessään.

Sairaala eristettiin

Poliisi sulki nopeasti keskussairaalan sisäänmenoväylät ja sisään päästettiin vain kiireelliset sairaustapaukset. Kaapparin valtaamaan huoneeseen perustettiin myös neuvotteluryhmä, johon kuului kolme aseistettua poliisia sekä psykiatrista henkilökuntaa. Poliisi oli varustautunut rauhalliseen ja pitkäänkin neuvonpitoon kaapparin kanssa.

Tilanne määriteltiin poliisin työluokittelussa vaativaksi. Siitä päätettiin kuitenkin selvityä oman alueen poliisin voimin. Paikalla oli useita kymmeniä poliiseja Ylilääkäri Tervo sanoi, ettei sairaalan turvajärjestelmiä aiota tapauksen johdosta parantaa. Sairaalan henkilökunta on saanut vastikään koulutusta, jossa on opastettu aggressiivisen potilaan kohtaamiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.