Panttivangit palasivat anteeksi pyydellen Etelä-Koreaan

"Aiomme elää niin, että voitte olla meistä ylpeitä, ja lupaamme maksaa velkamme takaisin", totesivat panttivankeudesta selvinneet eteläkorealaiset.

Afganistanissa vapautetut yhdeksäntoista eteläkorealaista panttivankia on saapunut kotimaahansa. He kiittivät hallitusta henkensä pelastamisesta ja pyysivät anteeksi aiheuttamiaan hankaluuksia.

Eteläkorealaiset joutuivat viettämään puolitoista kuukautta Afganistanin hallitusta vastaan taistelevan Taleban-liikkeen panttivankeina.

Talebanin edustaja on kertonut Etelä-Korean hallituksen maksaneen 20 miljoonaa dollaria lunnaina, mutta tämän hallitus kiistää.

Kristilliseen kirkkokuntaan kuuluva korealaisryhmä lähti Afganistaniin tekemään lähetystyötä vastoin maansa viranomaisten varoituksia. Sieppaajat surmasivat kaksi ryhmän jäsenistä.

- Olemme maallemme ja kansallemme suuressa velassa, sanoi ryhmän edustaja Yu Kyeong Sik toimittajille Incheonin lentokentällä.

- Me oikeastaan kuolimme, mutta saimme elämämme takaisin. Aiomme elää niin, että voitte olla meistä ylpeitä, ja lupaamme maksaa velkamme takaisin.

Eteläkorealaisia liikkuu maailmalla runsaasti kristillisessä lähetystyössä. Vain amerikkalaisia kristillisiä lähetystyöntekijöitä on enemmän kuin eteläkorealaisia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat