Mainos

Panttivangit kärsivät neuvottelutauosta

Panttivankien pelätään joutuvan maksajan asemaan neuvotteluosapuolten vetäydyttyä asemiinsa Filippiineillä. Lauantaina alkanut neuvottelutauko Filippiinien hallituksen ja muslimisissijärjestö Abu Sayyafin välillä merkinnee sitä, että vangit eivät saa humanitääristä apua moneen päivään.

Filippiinien suomalaisvangit-Vahanen ja Fränti, 13.06.2000

Asiasta ilmaisi huolestuneisuutensa viidakkoleirillä käynyt lääkäri Nelsa Amin. Amin, joka ainoana lääkärinä on päässyt useamman kerran käymään vankileirillä, pääsi viimeksi leirille lauantaina. Tällöin muut kuin aasialaiset vangit, joukossa kaksi suomalaista miestä, oli siirretty toiseen paikkaan ilmeisesti pelastusyritysten vaikeuttamiseksi. Panttivangit eivät tauon aikana saa lääke- tai ruoka-avustusta eivätkä voi olla yhteydessä ulkomaailmaan. Erityisesti pullotettu vesi uhkaa loppua, jos tauko kestää useamman päivän, Amin arvioi.

Reyes: Armeija ei aio puuttua asiaan


Filippiinien hallitus jatkoi tänään sisäisiä keskustelujaan siitä, miten neuvottelustrategiaa pitäisi muuttaa. Neuvottelut katkesivat kolme päivää sitten, kun muslimisissit ilmoittivat hallituspuolen pääneuvottelijan vaihtamisen olevan edellytys keskustelujen jatkamiselle. Hallituksen pääneuvottelija Roberto Aventajado oli aiemmin sanonut, ettei hallitus sulje pois sotilaallisen operaation mahdollisuutta vankien pelstamiseksi. Aventajado sanoi myöhemmin, että hänen kommenttinsa irrotettiin yhteydestään ja ymmärrettiin siksi väärin. Hän on kertonut olevansa valmis eroamaan tehtävästään tarvittaessa. Uutistoimisto AFP:n mukaan Filippiinien asevoimien komentaja kenraali Angelo Reyes ilmoitti tänään, ettei armeija ole puuttumassa Jolon saaren tapahtumiin. -Meitä on käsketty pysymään pois sieltä, joten emme puutu siihen. Me tarkkailemme tilannetta, mutta meille on sanottu tilanteen vaativan poliittista ratkaisua, joten pysymme poissa, Reyes totesi.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.