Mainos

Panttivangin teloitus videoitu Irakissa

Tiettävästi al-Qaida-järjestöön kuuluva ryhmä on murhannut amerikkalaisen miehen ja esittänyt tappovideon Internetissä.

-

Ääri-islamilainen internetsivusto on esittänyt videonauhan amerikkalaisen panttivangin mestaamisesta. Nauhalla al-Qaida -verkoston Irakin-johtajaksi sanottu henkilö mestaa amerikkalaisen siviilin Nick Bergin.

Tiettävästi al-Qaidaan kuuluva ryhmä kuvasi Bergin erittäin raa'an murhan ja laittoi murhavideon Internetiin. Ryhmän mukaan kyseessä oli kosto irakilaisvankien pahoinpitelystä.

Internetsivuston mukaan mestaaja oli al-Qaidan perustajan Osama bin Ladenin liittolainen Abu Musab al-Zarkawi. Al-Zarkawi on yksi al-Qaidan aktiivisimpia johtajia, joka on järjestellyt useita itsemurhaiskuja ja hyökkäyksiä amerikkalaisjoukkoja kohtaan Irakissa.

Amerikkalaisen virkamiehen mukaan surmatun miehen ruumis löydettiin myöhemmin tien varrelta.

Rumsfeld: Asiaa ei salailtu

Yhdysvalloissa puolustusministeri Donald Rumsfeld varoittaa, että vankilaskandaali lisää Yhdysvaltain vastaista vihamielisyyttä. Skandaalista eilen Pentagonin henkilökunnalle raportoineen Rumsfeldin mukaan Yhdysvaltain viholliset käyttävät skandaalia hyväkseen.

- Vihollisemme aikovat hyödyntää episodia todistellakseen Yhdysvaltain vastaisia näkemyksiään. Mutta niin ne tekivät jo tätä aiemmin. Näemme toistuvasti tapauksia, jossa maastamme kerrotaan epätotuuksia paikallisissa tiedotusvälineissä, Rumsfeld

Amerikkalaismiehen tappaneet terroristit vakuuttavat, että lisää murhia on tulossa. Yhdysvaltain joukkojen asema käyneekin entistä tukalammaksi, kun irakilaiset pitävät muun muassa vankilaskandaalin takia miehitysjoukkoja entistä enemmän vihollisenaan. Rumsfeld lupaa täyttä tutkimusta häpäisy- ja kidutustapauksista eikä myönnä, että tapahtumia olisi yritetty piilotella.

- Ne jotka väittävät, että kyseessä olisi toimintatapa, jossa petetään tai pelotellaan tai että asiaa olisi yritetty peitellä, niin tällaisten syytöksien esittäjien täytyy olla hyvin varovaisia sanoissaan.

Yhdysvalloissa monet etenkin oppostiossa olevan demokraattipuolueen edustajat ovat vaatineet Rumsfeldin eroa, mutta presidentti George W. Bush sanoo edelleen tukevansa puolustusministeriään.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.05.2004)

(Seitsemän uutiset 12.05.2004).

(Huomenta Suomi 12.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.