Mainos

Pankkivirkailijana esiintynyt huijasi vanhuksen rahat

Pankkivirkailijana esiintynyt nainen onnistui huijaamaan iäkkäältä saarijärveläismieheltä huomattavan summan rahaa.

Mies sai viime viikolla puhelinsoiton, jossa nainen esittäytyi pankkivirkailijaksi Helsingin pääosuuspankista. Nainen kysyi samalla mieheltä pankkikorttia sekä sen tunnusta.

Puhelun jälkeen nainen oli saapunut miehen kotiin, jossa sai haltuunsa miehen pankkikortin sekä siihen kuuluvan tunnuksen. Nainen väitti miehelle, että uusi pankkikortti tulee postissa seuraavalla viikolla.

Kun pankkikorttia ei kuulunut, mies soitti pankkiinsa saaden tietää, että tili oli nostettu tyhjäksi. Poliisin mukaan varastettu summa ei ole vähäinen. Asiaa tutkitaan törkeänä maksuvälinepetoksena.

Poliisi etsii rikoksesta epäiltynä pitkää ja hoikkaa naista, jolla oli päässään valkoinen hattu. Nainen liikkui punaisella henkilöautolla.

Keski-Suomen poliisi pyytää vihjeitä tuntomerkkeihin sopivista henkilöistä. Poliiisi kehottaa myös sellaisia henkilöitä ottamaan yhteyttä, jotka ovat joutuneet vastaavan huijauksen tai huijausyrityksen kohteeksi

Poliisi korostaa, että pankeilta ei soitella asiakkaalle ja kysellä pankkikortin tunnuksia. Pankeilla ei ole myöskään käytössä palvelua, jonka mukaan pankkikorttia ja sen tunnuslukua tultaisiin hakemaan kotoa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.