Mainos

Pankkivirkailijalle vankeutta valeryöstöstä

Neljä ihmistä on tuomittu vankeusrangaistuksiin Helsingin Töölön Tullinpuomin törkeästä varkaudesta. Pankkivirkailijana ollut nainen tuomittiin vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Naisen ohella törkeästä varkaudesta tuomittiin kolme miestä. Pisimmän rangaistuksen eli kaksi vuotta ja kaksi kuukautta vankeutta sai teon suunnitellut ja muut juoneen houkutellut 23-vuotias mies. Hänen pari vuotta vanhempi serkkunsa, joka haki rahat pankista uhkauskirjeen kera, sai samanpituisen vankilatuomion kuin naisvirkailija.

Lievimmän rangaistuksen jutussa sai uhkauskirjeen kirjoittanut ja autokuskina toiminut 37-vuotias mies. Hänelle tuomioistuin langetti vuoden ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta.

Oikeuden mukaan nainen käytti hyväkseen erityistä luottamusasemaansa pankkikonttorissa. Hän ei ole enää töissä pankissa.

Tekijöiden on myös maksettava Helsingin Osuuspankille vahingonkorvauksina kateisiin jääneistä rahoista 31 660 euroa. Kaikkiaan pankista varastettiin 60 000 euroa, joista poliisi löysi osan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.