Mainos

Pankkivaltuusto vaiennettiin Hämäläisen eläkkeistä

Eduskunnan pakkivaltuusto vaiennettiin pankinjohtaja Sirkka Hämäläisen eläkeasiassa. Kansanedustaja Anneli Jäätteenmäki kertoi MTV:n uutisille, että pankkivaltuustoa kiellettiin kertomasta jättieläkkeestä. Sirkka Hämäläisen yhtäaikainen eläke ja palkka tuomittiin tänään eduskunnassa yleisesti.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre yhtyi Euroopan keskuspankin johtajan Sirkka Hämäläisen eläkejärjestelyn ihmettelijöihin. Julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa Mönkäre sanoo olevan kohtuutonta, että meillä on vielä jäänteenä järjestelmiä, jotka ylipalkitsevat hyvätuloisia.

Samaan aikaan yleisessä eläkejärjestelmässä on jouduttu hillitsemään etujen kasvua, ettei työeläkemaksu nouse liian suureksi.

Niinistö arvostelee niinikään

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö arvostelee Suomen Pankin entisen pääjohtajan Sirkka Hämäläisen eläkejärjestelyä Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa. Niinistöstä on hämmentävää, että Suomessa on eläkejärjestelmiä, jotka voivat johtaa nyt puheena olevan kaltaisiin lopputuloksiin.

Hämäläinen saa Suomen Pankista varhaiseläkettä 60 000 markkaa. Sen lisäksi hän saa arviolta noin 110 000 markan kuukausipalkan Euroopan keskuspankista.

Niinistön mukaan on kuitenkin Euroopan keskuspankin asia arvioida, vaikuttaako eläke Hämäläisen riippumattomuuteen entisestä työnantajastaan.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.