Mainos

Pankkivaltuusto haastattelee ehdokkaita

Eduskunnan pankkivaltuusto on aloittanut Suomen Pankkiin hakeneiden haastattelun.

Valtuusto haastattelee kahdeksan hakijaa. Suomen pankin johtokuntaan hakijoita on 38 henkilöä, kun maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä veti hakemuksensa pois.

Vihreän liiton puoluesihteeri Ari Heikkinen ihmettelee sitä, että pankkivaltuusto haastattelee vain yhden naisen, professori Marianne Steniuksen. Heikkisen mielestä olisi tasa-arvolain hengen mukaista, että Suomen pankin johtokunnan kahdesta uudesta jäsenestä toinen olisi nainen. Heikkinen vetoaa eduskunnan pankkivaltuustoon ja edelleen presidentti Tarja Haloseen, että nämä ottaisivat Suomen Pankin johtajanimityksissä tasa-arvonäkökohdat huomioon. Suomen Pankin johtokunnassa ei ole nyt yhtään naista.

Keskustan eduskuntaryhmä asettui viime torstaina ryhmän puheenjohtajan Mauri Pekkarisen taakse. Kokoomus päätyi äänestyksen jälkeen alivaltiosihteeri Johnny Åkerholmiin. Yleisesti pidetään selvänä, että torstaiset ratkaisut sinetöivät jo tuloksen. Pankkivaltuuston jäsenet ovat kuitenkin korostaneet tekevänsä itsenäisesti päätökset. Pankkivaltuuston ehdotus menee seuraavaksi valtioneuvoston käsittelyyn. Lopullisen päätöksen uusista johtajista tekee tasavallan presidentti. Hänen ei tarvitse päätöksessään noudattaa pankkivaltuuston ehdotusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.