Mainos

Pankkitalletuksen suosio säilynyt

Pankkitalletus näyttää pysyvän suosituimpana sijoituskohteena, vaikka talletussuoja on rajattu 150 000 markkaan. Täyden suojan poistaminen on useimmille asiakkaille tuttu asia, vaikka pankit eivät olekaan lakimuutoksesta tiedottaneet.

Vuoden vaihteessa moni sijoitus erääntyy ja suomalaiset etsivät säästöilleen uusia kohteita. Pankkitalletus on säilyttänyt suosionsa: lokakuun lopussa pankeissa oli markkatalletuksia lähes 300 miljardia markkaa, vaikka tuotto pyörii alle kahden prosentin tuntumassa. Eikä vuoden vaihde ole tilannetta muuttanut, siitä huolimatta että valtio ei enää talletuksia takaa.

Pankit turvaavat tallettajien rahat vastedes 150 000 markkaan asti, jos pankki menee konkurssiin. Pitkään sorvattu lakimuutos on useimmille asiakkaille tuttu.

Vain neljällä prosentilla tallettajista on tilillään yli 150 000 markkaa. Niinpä suojan rajaus on kirvoittanut vain muutamia kyselyjä pankeissa. Tallettajien rahojen turvaamiseksi on tekeillä uusi suojarahasto, johon pankit maksavat jäsenmaksua vuosittain.
(MTV3/Pirkko Tammilehto)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.