Mainos

Pankkiryöstäjät ampuivat poliisin Norjassa

Norjan poliisi valmistautuu pitkäaikaisiin etsintöihin saadakseen kiinni tänään Stavangerissa tehdyn väkivaltaisen pankkiryöstön tekijät.

Laajoja etsintöjä tehtiin koko päivän Etelä-Norjassa sen jälkeen kun pankkiryöstäjät olivat ampuneet yhden poliisin ryöstön yhteydessä aamulla. Myös helikopterit osallistuivat arviolta kahdeksan hengen rosvokoplan jäljittämiseen.

- Naamioituja ryöstäjiä oli useita, ja heillä oli raskas aseistus. Sekä ryöstäjät että poliisit ampuivat. Tässä laukaustenvaihdossa sai yksi poliisi surmansa, kertoi poliisin tiedottaja. Ryöstäjät pääsivät pakenemaan, vaikka poliisi sulki Norsk Kontantservice -pankkikonttorin ryöstön jälkeen tiesuluin suuren osan Stavangerin keskustaa.

Poliisi uskoo yhden ryöstäjistä haavoittuneen tulitaistelussa poliisien kanssa.

Poliisi teki maanantaina suuretsintöjä Etelä-Norjassa. Myös helikopterit osallistuivat arviolta kahdeksan hengen rosvokoplan jäljittämiseen.

Kaiken kaikkiaan ryöstön yhteydessä ammuttiin 30-40 kertaa.

- Se oli täysin epätodellista! Tumma auto ajoi torille ja auton matkustajat alkoivat ampua meitä kohti ilman mitään varoitusta. Minä ja muut lähistöllä olijat jouduimme heittäytymään maahan, kertoi läheisellä bussipysäkillä seissyt 18-vuotias nainen.

Pankkiryöstö oli suunniteltu ilmeisesti äärimmäisen tarkkaan. Ryöstäjät pakenivat paikalta autoilla. Norjalaisten viestimien mukaan ryöstäjät sytyttivät useita autoja tuleen. Tuleen sytytettiin myös Stavangerin poliisiaseman edessä ollut kuorma-auto tarkoituksena ilmeisesti vaikeuttaa ryöstäjien takaa-ajoa. Pakoautoista oli myös heitetty tielle piikkimattoja pysäyttämään takaa-ajavia poliiseja.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.