Mainos

Pankkikorttitietoja kopioitu Helsingissä - kymmeniätuhansia euroja viety tileiltä

Helsingin rikospoliisin talous- ja omaisuusrikosyksikkö tutkii törkeää maksuvälinepetosta, jossa on kopioitu mitä luultavimmin Käpylässä K-Market Mustan Pekan ja Viikin Prisma -myymälän luona sijaitsevilla Otto-pankkiautomaateilla asioineiden henkilöiden pankkikorttitietoja.

Kortit on luultavasti kopioitu asentamalla kyseisiin pankkiautomaatteihin kopiointi- eli skimmauslaite. Kopiointi on tehty huhtikuun lopulla ja toukokuun alussa.

Kopioiduilla korteilla on nostettu rahoja korttien alkuperäisten omistajien tileiltä ainakin viikon 20 aikana. Väärennetyillä korteilla on nostettu tämänhetkisen arvion mukaan useita kymmeniä tuhansia euroa.

Poliisin tietojen mukaan rikoksesta epäillyt ovat kopioineet ainoastaan pankkikorttien tietoja, luottokorttien tietoja ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole kopioitu.

Poliisi kehottaa Käpylän ja Viikin pankkiautomaateilla asioineita ihmisiä tarkkailemaan huolellisesti tilitapahtumiaan ja ilmoittamaan epäselvistä nostotapahtumista omaan tilipankkiinsa.

Epäselvyyksistä ei kannata ilmoittaa poliisille, sillä poliisi saa tiedot kootusti pankeilta. Pankit korvaavat kopioinnin avulla saaduilla korteilla tehdyt vahingot asianomistajille.

Poliisi ei ole tavoittanut rikoksesta epäiltyjä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.