Mainos

Pankkikorttipetoksen tekotapa askarruttaa poliisia

Helsingissä runsas viikko sitten paljastuneen pankkikorttihuijauksen poliisitutkinnassa on erilaisia teorioita siitä, miten huijauksessa tarvittava kortin tunnusluku on saatu urkituksi. Yksi vaihtoehto muiden joukossa on jonkinlaisen pienen videokameralaitteen sijoittaminen automaatille.

Tämän videokameran välittämä kuva olisi mahdollisesti kertonut aivan toisaalla monitorinsa ääressä istuvalle rikolliselle, mitä lukua on näpytelty pankkiautomaatilla. Helsingin rikospoliisin komisario Eero Huttunen ei pidä kuitenkaan videokameran käyttöä niin todennäköisenä kuin jotain muuta teknistä laitetta, jolla tunnusluku olisi luettu.

-Vuosikausia on ollut käytössä sellainen tekniikka, että johonkin voidaan laittaa pieni videokamera, jonka kuvaa voidaan katsoa pitkienkin matkojen päästä monitorista, hän sanoo. Tämmöisiä langattoman kamerayhteyden laitteita saa maailmalta ostaa ja niistä on jossain mainoksiakin, hän muistelee.

Yhteistyötä Viron poliisin kanssa

Poliisi aikoo olla yhteistyössä Viron poliisin kanssa jutun tutkinnassa. Suomalaiset haluavat verrata naapurin tietoja omiinsa ja katsoa, johtaako se joihinkin tuloksiin. Joillakin väärennetyillä korteilla on nostettu rahaa Virossa, ja myös silminnäkijähavainnot viittaavat siihen, että Suomessa olisi asialla ollut ulkomaalaisia. Väärennetyillä korteilla on nostettu rahaa noin 70 tililtä, ja anastettu summa on noin 250 000 markkaa.

Suomalaisilla pankkiautomaateilla on joidenkin silminnäkijöiden mukaan asioinut henkilöitä, jotka ovat mahdollisesti puhuneet venäjää. Siitä, olisiko heillä tämän teon kanssa jotain tekemistä, ei tässä vaiheessa kuitenkaan ole saatu varmuutta. Jos jokin seikka viittaisi Viron lisäksi Venäjälle päin, poliisi ottaisi heti yhteyttä Pietarin yhdysmieheensä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.