Mainos

Pankkikorttien kopioinnista selviää Suomessa lievällä tuomiolla

Suomessa skimmaajat, eli pankkikorttien kopioijat, on saatu muuta Eurooppaa paremmin kiinni ja pankkien tappiot jäivät kansainvälisessä vertailussa pieniksi. Viime vuonna Suomessa otettiin kiinni tusinan verran skimmaajia, tänä vuonna puolet vähemmän.

Koko Euroopan alueella kansainväliset liigat onnistuivat hankkimaan rahaa yli 300 miljoonaa euroa, vaikka siru-korttien yleistyminen on hankaloittanut kopiointia.. Suomessa koko maksukorttirikollisuus jäi viiteen miljoonaan. Ongelmana on se, että meillä rikoslaki ei tunne skimmaus-nimikettä, ja tuomiot jäävät edelleen lieviksi. Kiinni jääneet selviävät yleensä lievillä ja ehdollisilla rangaistuksilla.

- Kyllä mä toivoisin, että maksuvälinepetoksen valmistelu rikosnimikkeenä olisi törkeä tekomuoto, niin silloin se hieman helpottaisi tutkintaa ja meillä saataisiin vielä parempia tuloksia aikaiseksi, kertoo rikosylikomisario Tero Toivonen keskusrikospoliisista.

Skimmaajat iskevät yleensä kylmäasemilla. Skimmausvälineet ovat yksinkertaiset.

- Kyseessä on tällainen peltilevy, joka on asennettu sinne automaatin yläpuolelle ja täällä on sitten kamera, joka erikseen kuvaa sitä kun kansalainen näyttää tunnusluvun, esittelee rikosylikonstaapeli Jukka Myllymäki skimmausvälineitä.

Katso Outi Airolan juttu Oulusta

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.