Mainos

Pankkikortteja katoaa kesällä ennätysmäärä

Luottokuntaan on ilmoitettu kesällä jopa 15 000 hävinnyttä pankki- ja luottokorttia kuukausittain. Useimmiten kortti onkadonnut omistajan omaa huolimattomuutta, mutta ainakin Helsingissä lompakkovarkaudet ovat lisääntyneet selvästi.

Ruuhkainen kauppakeskus ja kesälomatunnelma ei ole paras mahdollinen yhdistelmä, ja niinpä suomalaisilta katoaakin kesäkuukausina ennätysmäärä pankki- ja luottokortteja.

-Suomalaiset perinteisesti lähdemme liikkeelle kesäkuukausina ja meidän vaatetuksemme on sen verran kevyempää että ilmeisesti tää korttien katoamisen vaara on huomattavasti suurempi, sanoo Toimitusjohtaja Heikki Kapanen luottokunnasta.

Kesäkuun aikana Luottokuntaan tehtiin ilmoitus noin 15 000 hävinneestä pankki- ja luottokortista. Myös heinäkuussa kortteja on hukattu samaan tahtiin.

-Nää on meidän vilkkaimpia kuukausia. Tavanomaisina rauhallisina talvikuukausina kortinhaltijat ilmoittaa noin 10000 korttia kadonneeksi kuukausittain, jatkaa Kapanen.

Lompakkovarkaudet lisääntyvät

Suurimmassa osassa hukkaustapauksia syy on ollut kortinomistajan omassa huolimattomuudessa., mutta esimerkiksi Helsingissä lompakkovarkaudet ovat lisääntyneet viime vuodesta noin 15 prosenttia.

-Autoihin jätetään huolimattamasti lompakko, toinen ongelma tavaratalot, ruuhkatilanteet yleensäkin ovat vaarallisia tilanteita ja raitiovaunut, varoittaa ylikomisario Olli Yliskoski Helsingin poliisilaitokselta.
Tarkkaavaisuuteen on Yliskosken mukaan syytä myös ravintoloissa ja pankkiautomaateilla asioidessa.

Jos pankkikortti kuitenkin katoaa, kannattaa ottaa välittömästi yhteyttä Luottokunnan katoamispalveluun, jotta tili voidaan sulkea. Varkaustapauksissa tulee kääntyä poliisin puoleen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.