Mainos

Pankkijonotuksista valitus kuluttajavalituslautakuntaan

Ensimmäinen valitus pankkijonotuksista postitettiin kuluttajavalituslautakuntaan tänään. Valitus on osa Kuluttajat - Konsumenterna ry:n kampanjaa. Rikastuuko pankki sinun ajallasi -kampanjan yhteydessä on jaettu lähes 60 000 laskulomaketta eri puolille Suomea.

Kampanjan ideana on, että pankkien asiakkaat vaativat laskulomakkeilla pankeilta korvauksia kohtuuttomasta jonotusajasta. Kuluttajayhdistys ilmoittaa, että laskulomakkeen irrotettavia palauteosia on palautettu jo yli 600 kappaletta. Kuluttajayhdistyksen mukaan jotkut asiakkaat ovat joutuneet jonottamaan jopa kolme tuntia saadakseen pankkipalvelua.

Asiakkaat ovat pitäneet kohtuullisena jonotusaikana noin kymmentä minuuttia. Kuluttajien yhdistyksen mukaan muutamat pankkikonttorit ovat maksaneet korvausta pitkästä odotusajasta, mutta vain yritysasiakkailleen. Kuluttajat arvioi tänään, että kuluttajavalituslautakunnasta saataneen vastaus viimeistään ensi keväänä. Sen jälkeen valitus on mahdollista viedä oikeuteen, mikäli lautakunnan päätös ei tyydytä valittajaa tai asianomainen pankki ei noudata sitä.

Kuluttajayhdistys muistuttaa, että oikeusministeriö ei ole toistaiseksi vastannut kesäkuussa jätettyyn selvityspyyntöön, joka koski pankkiasiakkaan oikeuksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.