Mainos

Pankkihyökkääjillä OP:n asiakastietoja? "Todennäköisesti bluffia"

Palvelunestohyökkäyksiä viime päivinä tehnyt ryhmä väittää, että sillä on hallussaan OP:n asiakastietoja.

F-Securen tutkimusjohtajan Mikko Hyppösen mukaan ryhmä on postannut pankkitunnuksilta näyttäviä tietoja verkkoon ja on kertonut olevansa halukas myymään niitä eteenpäin.

– Tämä voi olla täyttä valetta. Itse pidän todennäköisenä, että ryhmä bluffaa, koska he eivät ole toistaiseksi osoittaneet pystyvänsä muuhun kuin palvelunestohyökkäyksiin, Hyppönen arvioi.

Osuuspankista kerrotaan, pankille on lähetetty kiristysviestejä tasaiseen tahtiin. Pankilla ei kuitenkaan ole tietoa, liittyykö asiakastiedoilla kiristäminen varsinaisesti palvelunestohyökkäyksiin.

– Me seuraamme tietysti keskustelua, mitä tuolla sosiaalisessa mediassa käydään ja tiedämme, että tällaisia väitteitä siellä on. Tutkinnallisista syistä emme kuitenkaan pysty asiaa sen enempää kommentoimaan, sanoo viestintäjohtaja Carina Geber-Teir.

"Danskeenkin hyökätään"

Hyppösen mukaan ryhmässä on muutama jäsen ja tällä hetkellä se tekee hyökkäystä Danske Bankin järjestelmiin. Pankin järjestelmissä on ollut häiriöitä, mutta pankki itse sanoo, että ongelmia on sen sisäisessä järjestelmässä.

Tähän Hyppönen ei usko.

– Ryhmä hyökkäsi Dansken järjestelmiin jo uudenvuodenaattona, mutta tällä kertaa hyökkäys tuntuu olevan tehokkaampi. On selvää, että kyse on ryhmän tekosista, sillä he ovat ilmoittaneet hyökkäyksestä verkossa ja nyt Dansken koko sivut ovat alhaalla. Lisäksi he ovat vaatineet pankilta lunnaita, Hyppönen sanoo.

Hyppönen ihmettelee, miksi hyökkäyksistä ei voisi kertoa avoimesti.

– Osuuspankilla on ollut kevyesti paras kommunikaatio. He ovat kertoneet, mitä tapahtuu.

Suomalaispankkeihin on kohdistettu palvelunestohyökkäyksiä uudenvuodenaatosta lähtien. OP on kärsinyt niistä eniten, mutta myös Nordea on tunnustanut olleensa hyökkäysten alla.

Hyppönen arvioi viikonloppuna MTV Uutisille, että kyse on ryhmästä teinejä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.