Mainos

Pankkien palvelumaksuissa eroja

Keskivertoperhe voi säästää jopa 300 markkaa vuodessa pankkien palvelumaksuissa. Halvinta laskujen maksu on Postipankissa.

Keskivertosuomalaisperheen kannattaa miettiä, minkä pankin kautta laskunsa maksaa. Taloustaito-lehti vertaili palvelumaksuja eri pankeissa ja selvitti, kuinka paljon nelihenkinen suomalaisperhe joutuu pulittamaan palvelumaksuja pankille laskuja maksaessaan. Vertailuun kerättiin halvimmat laskunmaksutavat.

Halvimmaksi osoittautui Postipankki, joka pystyy tarjoamaan esimerkkiperheelle maksuttoman säästötilipaketin. Toiseksi halvin oli Handelsbanken. Meritan ja OKO-pankin asiakkaana perheen laskunmaksukulut nousevat jo toiselle sadalle. Aktiassa ja Interbankissa laskujen maksamisesta joutuu maksamaan yli 200 markkaa.

Tutkimuksen puoliväliin vajaan sadan kuudenkympin summalla sijoittuva OKO-pankki ei niele tutkimustulosta nieleskelemättä:
- Yhden yksittäisen perheen tapauksesta emme voi vetää tyhjentäviä johtopäätöksiä, että yksi pankki olisi kalliimpi kuin toinen, arvostelee pankinjohtaja Pekka Sarvi-Peräkylä tutkimusta.

Mukana vertailussa olivat muun muassa lainanhoitomaksut, Visa-lasku, puhelin- ja sähkölasku sekä pari muuta, satunnaista maksua. Vertailuun luodulla perheellä ei ollut tietokonetta, jolla laskut olisi voinut maksaa kotoa käsin. Pääosin pankit panostavat kuitenkin itsepalveluun jasuoraveloitukseen. Myös palvelupaketit ovat yleistyneet.

Pankit saavat palvelumaksuista kaiken kaikkiaan noin 1,3 miljardia markkaa vuosittain. Tästä summasta 400 miljoonaa tulee käteisellä maksettujen laskujen palvelumaksuista ja 700 miljoonaa maksupalvelun kautta hoidetuista laskuista. 200 miljoonaa on muita palkkioita.
(MTV3/Leena Laakso)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.