Mainos

Pankkien maine säilynyt Suomessa finanssikriisistä huolimatta

Suomalaisten pankkien maine on kestänyt varsin hyvin finanssikriisin paineessa - kun pankit ovat joustaneet asiakkaiden maksuvaikeuksissa. Tämä käy ilmi luokituslaitos EPSIn syyskuussa tehdystä selvityksestä.

Pankkien välisessä vertailussa jumboksi jää yhä Sampo Pankki. Puolitoista vuotta sitten SampoPankissa jonnotti tuskaisia asiakkaita. Pankki oli ottanut käyttöön tanskalaisen emonsa DanskeBankin tietotekniikan eikä vaihto sujunut vailla ongelmia. Vaikka asiakaskato rauhoittui jo noin vuosi sitten - kolhu rasittaa yhä pankin imagoa.

-Vaikka me näemme, että sampo pankki on teknisesti parantanut ja varmasti on myös asiakaspalvelun suhteen parantanut paljon, niin silti tämä on jäänyt elämään imagollisesti eivätkä asiakkaat luota tähän pankkiin samalla tavalla kuin aiemmin, kertoo EPSIn toimitusjohtaja Mats Nybondas.

Pohjola-pankissa yhteistyö vakuutusyhtiön kanssa näyttää lujittavan asiakassuhdetta. Nordean osalta yksityisasikkaiden tyytyväisyys on notkahtanut - mutta pysynyt yhä hyvällä tasolla.

Finanssikriisi ei siis ole ryvettänyt suomessa toimivien pankkien mainetta. Lainojen marginaalit ovat tosin nousseet - mutta matalat korot ja jostavuus ovat pitäneet pitäneet asiakaat tyytyväisinä.

-Ennenkaikkea on se hyvä ja positiivinen asia että pankit ovat kuunnelleet asiakkaita ja tulleet joustavasti vastaan kun asiakkaat ovat sitä tarvinneet, Nybondas sanoo.

Se miten joustavia pankit ovat jatkossa selviää ainakin osittain kuun vaihteessa. Osavuosikatsauksissa pankit kertovat miten paljon luottotappiot ovat kasvaneet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.