Mainos

Pankkien keskittyminen ei vähentänyt kilpailua

Suomalaispankkien keskittyminen ei yritysten mielestä ole vähentänyt kilpailua, sillä ulkomaisten pankkien tulo Suomeen on lisännyt yritysten mahdollisuuksia kilpailuttaa pankkeja. Suurista yrityksistä kaksi kolmasosaa on jo aloittanut valmistautumisen yhteisen rahan tuloon. Pienistä yrityksistä puolet ei ole edes selvittänyt, mitä vaikutuksia euroon siirtymisellä on.

Tämä käy ilmi teollisuuden etujärjestön TT:n, Suomen Pankin sekä kauppa- ja teollisuusministeriön teettämästä rahoituskyselystä. TT:n varatoimitusjohtaja Tarmo Korpela perää vauhtia yritysten eurovalmisteluun. Hänen mielestään on turha jäädä odottamaan poliittisia päätöksiä Emun synnystä, koska todennäköisyys rahaliiton toteutumiselle on erittäin suuri.

-Euron käyttöönoton ja vuoteen 2000 varautumisen edellyttämät tietotekniset muutokset aiheuttavat suuren kysynnän tietotekniikan ammattipalveluista.

-Myöhäiset valmistautujat joutuvat maksamaan muita korkeamman hinnan palveluista tai palveluja ei saa lainkaan ajoissa, hän sanoo.

Lisäksi Korpela muistuttaa, että isot yritykset edellyttävät niiden kanssa liikesuhteissa olevilta yrityksiltä sitoumuksia järjestelmien toimivuudesta.

Raha hankintaan pankista

Rahoituskyselyn mukaan rahan saatavuus ei edelleenkään ole yrityksille ongelma. Neljännes yrityksistä aikoo hankkia uutta rahoitusta seuraavan puolen vuoden aikana ja pankit ovat yhä tärkein rahan lähde.

Ulkomaisten pankkien tulon myötä kilpailu on lisääntynyt ja kaksi kolmesta suuresta yrityksestä ja kaksi viidestä pienestä yrityksestä kilpailuttaa pankkeja.

Yritykset näkevät lähitulevaisuutensa hyvänä. Kolmannes teollisuuden ja palvelualan yrityksistä aikoo lisätä väkeä, vaikka suhtautuvat investointeihin sangen varovaisesti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.