Mainos

Pankkiautomaattien täyttö valmiiksi huomenna

Kaikista Suomen pankkiautomaateista saa euroja huomenna. Maan vajaat 2000 Otto.-käteispankkiautomaattia ovat jakaneet eurokäteistä tästä illasta lähtien, automaatteja hoitava Automatia kertoi.

Myös säästöpankkien ja paikallisosuuspankkien käteisautomaateista käytännössä kaikki on vaihdettu euroilla toimiviksi. Niitä hoitavan Samlinkin 273 automaatista enää kolme jakoi iltapäivällä markkoja, ja nekin oli tarkoitus hoitaa euromääräisiksi vielä illan aikana.

Käteisautomaattien siirtyminen euroihin sujui Suomessa todella sutjakasti. Vajaan 2000 Otto.-automaatin euromuutosten tekoon oli varauduttu käyttämään jopa kaksi viikkoa, mutta kaikkien tekijöiden loksahdettua kohdalleen neljä päivää riitti. Enemmistö automaateista jakoi euroja jo uudenvuodenpäivänä tiistaina.

Enontekiöllä sijaitseva Suomen pohjoisin Otto.-piste täytettiin euroilla kello 14:n maissa. Sen jälkeen yksittäisiä markoilla toimivia automaatteja löytyi vielä mm. joistain pääkaupunkiseudun lähiöistä kuten Helsingin Paloheinästä ja Vantaan Myyrmäestä. Viimeisten euroon siirtyvien joukkoon oli jätetty vielä myös eräitä suuryritysten toimitiloihin sijoitettuja automaatteja, markkinointipäällikkö Jyri Marviala Automatia Pankkiautomaateista kertoi.

Ei hamstrausta

Automatia Pankkiautomaattien toimitusjohtaja Tapani Penttilä antaa kunnian rivakasta eurosiirtymästä henkilökunnan ja yhteistyökumppanien lisäksi myös asiakkaille, jotka ottivat käteisvaluutan vaihtumisen erittäin rauhallisesti. Suomalaiset eivät hamstranneet vuodenvaihteessa sen enempää markkoja kuin eurojakaan, joten automaateissa riitti reilusti rahaa.

Uusia euroseteleitä ehdittiin hyvin levittämään kaikkiin automaatteihin, kun ensiksi täytettyihin ei heti tarvittu täydennystä. Yhteensä euroseteleitä nostettiin Automatian käteisautomaateista vuoden neljän ensimmäisen päivän aikana noin 130 miljoonaa euroa.

Automatia oli varautunut myös huomattavasti suurempaan eurojen menekkiin, mutta käytännössä suomalaiset ovat tällä viikolla nostaneet automaateista euroseteleitä vain jonkin verran markkoja vilkkaammin. Kun samaan aikaan markkoja on nostettu entistä vähemmän, käteisautomaattien käyttö kokonaisuutena on pysynyt normaalilla tasolla. Vikojakaan automaateissa ei ole ilmennyt tavanomaista enempää.

Keskimäärin kansalaiset ovat tähän mennessä nostaneet automaatista euroja kerralla vajaat 80 euroa. Automatian Marviala arvioi, että tästedes suosituin yksittäinen nostosumma on 90 euroa, koska sillä saa sekä 50 euron setelin että kaksi 20 euron seteliä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.