Mainos

Pankkiautomaatit tyhjenevät Ruotsissa

Ainakin neljäsosa Ruotsin suurkaupunkien pankkiautomaateista on tyhjillään maan kuljetustyöväenliiton keskeytettyä arvokuljetukset. Liitto vaatii kuljetuksille suojausta toistuvien ryöstöjen takia.

Ainakin neljäsosa Ruotsin suurkaupunkien pankkiautomaateista on tänä iltana tyhjillään sen jälkeen, kun Ruotsin kuljetustyöväenliitto keskeytti arvokuljetukset ja vaati niille poliisisuojausta.

- Huomenna noin 70 prosenttia automaateista on tyhjillään, arvokuljetuksia hoitavan Securitas-yhtiön tiedotuspäällikkö Åke Andersson kertoi.

Ruotsin poliisi on kuitenkin jo ryhtynyt suojaamaan joitakin raha- ja arvokuljetuksia. Aseistautuneet poliisit saattoivat ensimmäisiä Securitas-konsernin autoja heti eilisiltana, kun kuljetustyöväenliitto oli vaatinut työntekijöidensä turvallisuuden takaamista.

Suuri osa kuljetuksista jää viikonlopun aikana silti hoitamatta Tukholman, Malmön ja Göteborgin seudulla, koska poliiseja ei olla vielä lähettämässä kaikkien autojen mukaan.

Poliisin mukaan sen voimavarat eivät yksinkertaisesti riitä kuljetusten vartiointiin. Tehtävien lisääminen merkitsisi väistämättä poliisien määrän vähenemistä kaduilla, arvioitiin Dagens Nyheter -lehdessä.

Arvokuljetuksia on ryöstetty toistuvasti viime aikoina Etelä-Ruotsissa ja Tukholman seudulla.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.