Mainos

Pankkeja uhkaa viikon lakko

Pankkeja uhkaa viikon mittainen lakko 23. marraskuuta. Työtaistelu vaikuttaisi muun muassa OP-Pohjolan, POP-pankkien, säästöpankkien ja Sampo Pankin toimintaan. Työtaistelu alkaa, jos alalle ei sitä ennen saada sopimusta.

Lakkoon osallistuisi vajaat 3000 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä. Ammattiliitto Pro ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN arvioivat, että lakko vaikuttaisi nopeasti pankkien asiakaspalvelun laatuun ja sujuvuuteen.

Lakko alkaisi keskiviikkona 23. marraskuuta kello 6 ja päättyisi keskiviikkona 30. marraskuuta puoliltaöin.

Lakon ulkopuolelle jäisivät tehtävät, joiden hoitamatta jättäminen saattaa aiheuttaa vaaraa kansalaisten hengelle tai terveydelle, samoin valtion toiminnan kannalta ratkaisevat toiminnot.

– Lakko vaikuttaa ihan asiakaspalveluun, ja ylipäätänsä rahoitusalan toimintaan. Tavoitteena se, että pankit eivät menisi kiinni. Todennäköisesti asiakaspalvelu hidastuu. Lakonuhka koskettaa sisäisiä palveluyksiköitä ja atk-yksiköitä. Tarkoittaa käytännössä sitä, että Sampo Pankin ja Op-ryhmän sisällä asioiden sujuvuus ja toimivuus vaikeutuu. Nettipankkeihin saattaa vaikuttaa jollakin viiveellä, ja siten, että vikoja ei korjata, Pron puheenjohtaja Antti Rinne kertoo MTV3 Uutisille.

Rahoitusalan työehtosopimuksesta on neuvoteltu tuloksetta syyskuun alusta lähtien. Viimeksi osapuolet tapasivat eilisiltana.

– Meidän tavoitteena on tehdä raamin mukainen sopimusratkaisu, mutta emme ole oikein päässet keskusteluyhteyteen työnantajapuolen kanssa. Emme vaadi mitään yli sen raamin, mitä keskusjärjestö on neuvotellut.

Kaikkiaan rahoitusalalla väännetään yli 23 000 palkansaajan työehtosopimuksista. Sampo Pankissa on oma talokohtainen työehtosopimus, joka on kustannusvaikutukseltaan kytketty rahoitusalan työehtosopimukseen.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja