Mainos

Pankit yrittivät varoittaa poliisia sijoitusklubista

WinCapitan jäljiltä kateissa sata miljoonaa euroa

Suomen suurimmaksi epäillyn talousrikosjutun laajuus on kasvanut rajusti. MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan kadonneeseen sijoitusklubi WinCapitaan on sijoitettu lähes sata miljoonaa euroa.

Keskusrikospoliisi tiedotti viime viikolla, että summa on vähintään 69 miljoonaa euroa. Viikon aikana tutkinnassa on löytynyt lähes kolmekymmentä miljoonaa euroa lisää.

Keskusrikospoliisi epäilee WinCapitan avainhenkilöitä törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Poliisi on pyytänyt ulkomailta oikeusapua rikoksesta epäiltyjen varojen jäädyttämiseksi. Päätöksiä odotetaan lähiaikoina.

Pankit tehneet rahanpesuilmoituksia

45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan pankit tekivät poliisille klubia koskevia rahanpesuilmoituksia viime vuonna jo ennen syyskuussa alkanutta mediahuomiota.

Myös rahalaitosten henkilökuntaa varoitettiin. Esimerkiksi Osuuspankki antoi ensimmäisen WinCapita-varoituksen henkilökunnalle viime vuoden helmikuussa.

Keskusrikospoliisi käynnisti esitutkinnan tämän vuoden maaliskuussa.

Huumekauppiaita ja rikollisjärjestön jäseniä

Sijoitusklubi WinCapitan verkostossa on paljastunut myös huumekauppaan liittyvää rahanpesua.

Pieni osuus WinCapitan toiminnassa pyörineistä rahoista on peräisin huumekauppiailta. Viitteitä on löytynyt myös rikollisjärjestön jäsenten sekaantumisesta WinCapita-vyyhtiin.

Lisää aiheesta illan 45 minuuttia -ohjelmassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.