Mainos

Pankeissa ja automaateilla melko rauhallista

Pankkiautomaateilla on ollut uudenvuoden aatonaattona ainakin Helsingissä ja Tampereella ruuhkaa eikä rahaa ole aina herunut. Automaatteja huoltavan Automatia Oy:n toimitusjohtajan Tapani Penttilän mukaan kaikki sujuu kuitenkin normaalisti. Rahaa ei ole tänään nostettu normaalia perjantaita enemmän.

Pankkisali

Toimintakatkoksia Penttilä selittää normaaleilla huoltotoimilla eli automaattien täydentämisellä. Automaatista riippuen näytössä oleva ilmoitus voi olla joko "suljettu" tai "linjahäiriö".
-Tänään palkkapäivänä on hieman vilkkaampaa, mutta edelliset kolme päivää on ollut aika hiljaista.

Huomisesta Penttilä enteilee tämänpäiväistä hiljaisempaa. Automaateista ei tänään nostettu keskimääräistä enempää rahaa. Puolenpäivän aikaan summa oli 170 miljoonaa.
-Ei olla edes tavallisen perjantain tahdissa, se on vilkkain päivä, Penttilä ihmetteli.

Kertanostoissakaan ei Tapani Penttilän mukaan ole havaittavissa mitään poikkeavaa. Vuosittainen keskinosto on 400 markkaa, tänään se oli joulukuun tapaan hieman enemmän. Automatia huolehtii kaikkiaan 2000 automaatista. Lisäksi Säästöpankeilla on parisataa automaattia omassa hoidossaan. Myös uudenvuoden päivystys on Penttilän mukaan hoidossa, joten katkoksia ei rahavirtoihin pitäisi tulla.

Konttoreissa hiljaista

Vuosituhannen viimeinen pankkipäivä pankkikonttoreissa sujui tänään ilman kaaosta. Monissa konttoreissa asiakkaita kerrottiin olleen jopa tavanomaista vähemmän. Tilannetta arvioitiin alkuiltapäivästä. Monissa suurissakin pankkikonttoreissa asioimaan pääsi jonottamatta. Osaltaan tilannetta helpotti se, että kuukauden lopulla asiakaspalvelun henkilökunta pidetään yleensäkin mahdollisimman suurena.

Myöskään asiointi ei juuri poikennut tavanomaisesta. Joidenkin konttoreiden mukaan rahaa nostettiin hieman tavanomaista enemmän. Osa ei havainnut minkäänlaisia eroja keskimääräiseen.
-Perinnönjakoon liittyviä toimia on ollut tavallista enemmän, mutta niin on aina vuoden lopussa. Ihmiset haluavat päästä eroon keskeneräisistä asioista, kertoi Leonian Helsingin Kaivokadun konttorinjohtaja Marjatta Ojala.

Pankissa kävi alkuiltapäivään mennessä noin 500 asiakasta, mikä on keskimäärin koko päivän tulos. Ojala arvioi kokonaismäärän nousevan 700-800 asiakkaaseen, mikä on kuitenkin kaukana Leonian suurimman konttorin ruuhkahuipusta.
-Veronpalautusten aikaan meillä käy pitkälti toista tuhatta asiakasta eikä lähellekään sitä nyt päästä, hän selvitti. Vaikka asiakkaita oli tavanomaista enemmän, parhaassa tapauksessa kassalle pääsi jonottamatta.

Pankkiasiat hoidettu ajoissa

Myös Meritan suurimmassa konttorissa eli Helsingin Senaatintorin konttorissa pääsi aamupäivällä kassalle jopa jonottamatta. Puoliltapäivin jonotusaika oli 5-10 minuuttia. Konttorin apulaisjohtaja Eija Ursin kertoi, että edellisiltapäivänä jonotus saattoi venyä jopa puoleen tuntiin. Meritan Senaatinkadun konttori on Suomen suurin pankkikonttori. Normaaliaikoina pankissa asioi keskimäärin noin 700 ihmistä päivässä.

Yhtä rauhalliseksi päivää kuvaili pankinjohtaja Eero Laitinen Päijät-Hämeen Osuuspankin Trion konttorista Lahdesta.
-Päivän rauhallisuus kielii siitä, että asiakkaat ovat valmistautuneet pankkiasioissaan hyvin vuodenvaihteeseen, hän selvitti. Myös Triossa pääsi jonottamatta kassalle. Kauppakeskuksen yhteydessä oleva konttori on osuuspankkiryhmän suurimpia. Siinä käy normaalisti 500-800 asiakasta päivässä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.