Mainos

Panimoliitto: Olutvero pantava pieneksi

Panimoliiton mukaan Ruotsissa harkitaan oluen veron laskua ja Suomen olisi seurattava naapurimaata vähintään samalle tasolle.

Suomalainen panimoteollisuus pärjää kilpailussa tuontioluen kanssa vain, jos olutveroa lasketaan. Ruotsissa harkitaan oluen veron laskua 30 prosentilla ja Suomen olisi seurattava naapurimaata vähintään samalle tasolle, vaatii Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto.

Tuontiennuste on tälle vuodelle 39 miljoonaa litraa. Joka kymmenes olutlitra tuodaan ulkomailta. Muun muassa Viron olutvero on vain murto-osa Suomen olutverosta.

Panimoliiton tekemä kyselyssä selvitettiin myös muitten alkoholijuomien tuontia. Siideriä tuotaneen tänä vuonna ulkomailta 6 miljoonaa litraa, mietoja viinejä 8,2 miljoonaa litraa ja väkeviä alkoholijuomia 12,7 miljoonaa litraa.

Kyselyjä on Panimoliiton toimitusjohtajan Timo Jaatisen mukaan tehty vuoden verran. Joka viikko on tiedusteltu 500:ltä satunnaisesti valitulta ihmiseltä ulkomaan tuomisista ja elokuussa koossa oli 15512 haastattelua, joihin tiedot perustuvat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.