Mainos

Panimoliitto ei lämpene alkoholipakkausten varoitusmerkinnöille

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden liitto kritisoi sosiaali- ja terveysministeriön kaavailemia yleisiä varoitusmerkintöjä alkoholipakkauksiin. Merkinnät varoittaisivat alkoholin haitoista.

-Ei ole olemassa minkäänlaista näyttöä näiden varoitusten tehosta. Lisäksi tämä pitäisi tehdä yhtenäisesti eurooppalaisella tasolla eikä hätäillen keksiä jotakin, mitä näihin pakkauksiin pitää tehdä. Näitä pitää kohdella niin kuin muitakin elintarvikkeita, joilla on selkeät pakkausmerkinnät, eikä niitä ravisteta hihasta, toteaa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden liiton toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

Ajatus yleisistä varoitusmerkinnöistä on noussut esille kesän aikana sosiaali- ja terveysministeriössä, joka valmistelee alkoholilain muutosta. Esitysluonnos asiasta on parhaillaan lausuntokierroksella. Jo keväällä hallitus linjasi haluavansa juomapakkauksiin pakollisiksi varoitusmerkinnät alkoholin aiheuttamista sikiövaurioista.

-Jos keskitymme valistuksessa vain raskaana oleviin naisiin, jätämme valtaosan ihmisistä vaille valistusta, perustelee ajatusta hallitusneuvos Ismo Tuominen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Hänen mukaansa asiasta on tullut ministeriöön runsaasti positiivista palautetta.

-Tällainen merkintä pullossa on ylivoimaisesti tehokkain tapa valistaa ihmisiä. Kun on perinteisiä valistuskampanjoita, niin raivoraittiit henkilöthän niitä eniten lukevat. Toisaalta ne, jotka käyttävät eniten alkoholia, lukevat niitä vähiten. Nyt on mahdollisuus kääntää tämä täysin toisin päin, Tuominen toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.