Mainos

Panimo rekkateippauksista: Valviran lakimies näytti vihreää valoa

Mikkelissä toimivan Saimaan Juomatehtaan mukaan sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran lakimies sanoi yhtiön edustajille, että Juomatehtaan mainostarroja voi edelleen pitää paikallisissa jakeluautoissa, vaikka alkoholimainontaa kiristettiin vuoden alussa kaduilla liikennöivien rekkojenkin osalta.

Saimaan Juomatehtaan varatoimitusjohta Jussi Laukkanen sanoo yhtiön kysyneen asiaa suullisesti Valviran lakimieheltä Valviran tilaisuudessa Helsingissä viime marraskuussa.

– Kysyimme lakimieheltä, että voiko toisen firman rekka pitää kyljessään Saimaan Juomatehtaan mainoksia, jos firmat eivät saa korvausta. Lakimies vastasi että kyllä voi, sanoo Laukkanen.

Hänen mukaansa kyseessä ovat paikallisten yritysten rekat, joiden kyljissä on Juomatehtaan vanhoja mainoksia.

– Ilmeisesti paikalliset yrittäjät haluavat tukea meitä näin. Emme maksa heille mitään mainostamisesta. Heille puolestaan tulisi kuluja mainostarrojen poistamisesta.

Valvira on puolestaan sanonut, että asian julkituominen näyttäisi olevan Saimaan Juomatehtaan mainostemppu.

Laukkanen kiistää tämän.

– Haluamme vain herättää tästä epäkohdasta keskustelua.

– Se on ihan yksiselitteistä, että Valviran lakimies sanoi meille kyseisten mainostarrojen olevan sallittu. Nyt Valvira vetoaa, että he eivät kuitenkaan voi antaa yksittäisille toimijoille lupaa.

Alkoholimainonnan säännökset muuttuivat tämän vuoden alussa.


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.