Paneeli: Kansalla varaa tarkentaa mielipiteitä politiikan uusista kasvoista

Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) arvo- ja asennetutkimuksesta "Ken on maassa jämäkin" keskusteltiin tänään median ja liike-elämän edustajien kanssa.

Kansalta oli kysytty mielipidettä neljän puolueen puheenjohtajista, Alexander Stubbista, Juha Sipilästä, Antti Rinteestä ja Timo Soinista.

Nettipaneeliin vastasi noin 2000 suomalaista. He pitivät helpoimmin sulatettavana ehdokkaana uudeksi pääministeriksi keskustan Juha Sipilää. Paneelissa hänen uskottiin saavan hyötyä keskustan nykyisestä roolista politiikassa.

– Juha Sipilä saa puhua työllisyydestä ja kasvusta käyttäen oppositioretoriikkaa, Miltton Networksin toimitusjohtaja Jussi Kekkonen sanoo.

Kyselyn tulokset eivät yllättäneet median edustajia  MTV:n politiikan toimituksen esimiestä Timo Haapalaa tai Talouselämän päätoimittaja Reijo Ruokasta

– Yleisö reagoi valtavan nopeasti. Poliitikoilla ei ollut ennen käsitystä, mikä jonkin päätöksen seuraus on ollut, Ruokanen sanoo.

Median pelkoa polittiikojen käytöksen määrittäjänä ei kumpikaan median edustaja suoralta kädeltä hyväksynyt.

– Media on huono tekosyy ja kierre. Tätä kautta pelätään äänestäjiä, koska media on siinä välissä, Haapala sanoo.

– Mielestäni poliitikot pelkäävät seuraavia vaaleja, Ruokanen sanoo.

Tuleva Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner puolusti vuoropuhelua ja ymmärrystä politiikan ja talouseläm välillä.

– Suomessa politiikan ja talouselämän suhteet ovat koko ajan kaventuneet, Jungner sanoo. 

Haapalan mukaan kansalla on vielä aikaa tarkentaa mielipiteitään politiikan uusista kasvoista. Joukosta ainoastaan Soini on aiemmin ollut eduskuntavaalien aikaan puolueensa johdossa.


Lue myös:

    Uusimmat