Mainos

PAMin lehti: McDonald'sin henkilökuntaa kyykytetään

Hampurilaisjätti McDonald'sin työntekijöitä on määrätty palkattomille tauoille myös Suomessa. Asiasta kertoo Palvelualojen ammattiliiton PAMin järjestölehti.

Lehdessä aiemmin julkaistu juttu Ruotsin palkattomista tauoista kirvoitti valtavasti palautetta suomalaisten McDonald's-ravintoloiden työntekijöiltä.

- Kun oli hiljaista, laitettiin palkattomalle tauolle, ja soitettiin kun tarvittiin takaisin, työntekijä kertoo lehdessä.

Suomalaistyöntekijöiden mukaan palkattomat tauot kestävät yleensä viidestä minuutista jopa kahteen tuntiin. Kieltäytyminen niistä on heidän mukaansa vaikeaa, ellei mahdotonta.

Suomessa ravintolat toimivat suurelta osin franchising-yrityksinä, eli ketjulla ei ole suoraa vastuuta yrittäjien toiminnasta. PAMin saama palaute koskee yksittäisiä franchise-yrityksiä, joissa työntekijät eivät kuulu ammattiliittoon, eikä luottamushenkilöitä juuri ole.

Vaikka yritykset ovat juridisesti vastuussa omasta toiminnastaan, tekee ketju tarkastuksia ravintoloihin brändinsä takia.

- Konsultin tehtävä on pitää huolta, että kaikki asetetut vaatimukset täytetään. Taustalla ovat laki, McDonaldsin omat standardit ja työehtosopimukset, sanoo ketjun henkilöstöpäällikkö Maarit Latvala lehdessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.