Mainos

PAMin lakkoilijat pysäyttelevät asiakkaita Hulluilla Päivillä

Helsingissä Stockmannin tavaratalon asiakkaat ovat hämmentyneitä Palvelualojen ammattiliiton työntekijöiden toiminnasta.

Kourallinen PAMin lakkoilevia jäseniä on ryhmittynyt tavaratalon eteen ja pysäyttelevät ostoksille meneviä asiakkaita. Lakkoilijat kehottavat asiakkaita pohtimaan, kannattaako heidän mennä ostoksille tavarataloon, jossa lakkorikkurit ovat työssä. Stockmannilla on parhaillaan meneillään alennusmyynti Hullut Päivät.

Vapaaehtoinen lakkovahti Henrik Nyholm kertoo MTV:n uutisille, että asiakkaat ovat lopulta suhtautuneet työtaistelijoihin myönteisesti.

- Suurimmaksi osaksi on tullut tuen osoituksia asiakkailta. Monet ovatkin sitten päättäneet vain katsella tai tehdä ostoksia toisena päivänä. Jotkut ovat kääntyneet pois ovelta ja jotkut ovat kuitenkin olleet välinpitämättömiä.

Nyholm kuvailee yleistä tunnelmaa hyväksi Helsingin ydinkeskustan tavaratalon edustalla. Stockmannin puolelta lakkovahteja ei ole häiriköity.

- No, vartijat ovat olleet ehkä härnäämässä, mutta muuten molemmin puolin asiat ovat menneet mukavasti.

PAMin lakkovahdit aikovat pysyä Stockmannin edustalla tänään koko tavaratalon aukioloajan.

Eräs Hulluilla Päivillä shoppaillut asiakas kiteyttää lakkopäivän osuvasti:

- Maksoin ostokseni logistiikkapäällikölle ja tavarani pakkasi tavaratalon webtoimittaja, asiakas hihittää.

Tavaratalo pitää ovensa auki työnantajavoimin sekä PAMiin kuulumattomien työntekijöiden voimin. Palvelualojen ammattiliitto aloitti aamulla vuorokauden mittaisen lakon, jonka piirissä ovat kaikkien kaupan alan työntekijöiden ja vartijoiden työt.

Lakkovahdit päivystävät Tampereen Stockmannillakin

Tampereen Stockmannin edustalla päivysti aamulla kolmisenkymmentä lakkovahtia PAMin haalarit yllään. Paikalla oli myös liiton puheenjohtaja Ann Selin, joka kertoi puheessaan lakon syistä.

Selin arvosteli sitä, että Stockmann-ketju oli päättänyt pitää tavaratalonsa auki lakkopäivästä huolimatta.

- Olisi toivonut, että kaikki yritykset olisivat toimineet vastuullisemmin, sanoi Selin.

Selinin mukaan palkkakiistassa on kyse varsin pienistä rahasummista. Keskeinen kysymys on hänen mukaansa työsuhdeturva. PAM on vaatinut, että työnantaja ei saisi pestata vuokratyövoimaa, jos myyjiä on irtisanottu.

PAMin Hämeen-Pirkanmaan aluepäällikön Niina Koivuniemen mukaan vakituiset myyjät Tampereen Stockmannilla ovat lakossa, vaikka muutamia heistä on painostettu tulemaan töihin. Hänen mukaansa tavaratalo on auki lähinnä sijaisten ja liittoon kuulumattomien työntekijöiden voimin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.