Mainos

PAMin Julkunen: Luottamushenkilöiden työsuhdeturvaa parannettava

Palvelualojen ammattiliiton toinen varapuheenjohtaja sanoo, että suurimmissa yrityksissä luottamushenkilöitä pelotellaan ja heidän työsuhteitaan päätetään ilman perusteita.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin toisen varapuheenjohtajan Kaarlo Julkusen mielestä luottamushenkilöiden työsuhdeturva kaipaa parannusta.

Virroilla järjestötilaisuudessa puhuneen Julkusen mielestä luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun työsuhteen irtisanomisen tai purkamisen pitäisi edellyttää oikeuden ratkaisua ennen työsuhteen lopullista päättämistä.

Julkusen mukaan käytännössä on nähtävissä, että suurimmissa ja varsinkin kansainvälisissä yrityksissä luottamushenkilöitä pelotellaan ja työsuhteita päätetään ilman perusteita.

- Työsuhteen päättämisestä suoritettavat korvaukset ovat yrityksille niin pieni kustannus, että työntekijöiden etuja ajavien luottamusmiesten työsuhteet päätetään rahalla.

Oikeuden päätös ennen työsuhteen päättymistä antaisi Julkusen mielestä luottamushenkilöille paremman mahdollisuuden ja turvan olla neuvotteluissa aidosti tasavertainen neuvotteluosapuoli. Paikallisten sopimuksien laajentamiseen tähtäävä kehitys tulisikin hänen mielestään pysäyttää siksi ajaksi, kunnes luottamushenkilöiden työsuhdeturvasta ja toimintaoikeuksista on päästy sopimukseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.