Mainos

PAM: Verot ja maksut vaikuttavat palkkavaatimuksiin

Palvelualojen ammattiliiton (PAM) puheenjohtaja Maj-Len Remahl (sd.) sanoi tänään Jyväskylässä, että alan palkkavaatimuksiin vaikuttavat myös ratkaisut veroista ja palvelumaksuista.

Remahl korosti, että paineet palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamiseksi kasvavat palvelualoilla niin kuin julkisella puolellakin. PAM arvioi suhtautumistaan tupoon sen jälkeen kun tiedetään, pystytäänkö yhteisistä tavoitteista sopimaan, ja mitkä tavoitteet ovat.

Julkisten palvelujen turvaaminen on yhteinen intressi, mutta Remahl muistutti, että kasvavat julkiset menot voidaan rahoittaa vain verotusta ja palvelumaksuja korottamalla. -Meidän on otettava myös tämä tosiasia huomioon silloin, kun mitoitamme omia palkkavaatimuksiamme, Remahl sanoi.

Remahlin mukaan palvelualojen työpaikolla nousevat työaikakysymykset yhä tärkeämmiksi. Hän esitti, että koko ay-liike ryhtyisi vaatimaan yhtenäistä päivittäistä vähimmäistyöaikaa. -Jos ihmiset joutuvat vasten tahtoaan tekemään alle neljän tunnin työpäivää, kysymys ei enää ole ihmisarvon kunnioittamisesta. PAM haluaa myös poistaa aikarajan sovitellulta päivärahalta, jota voidaan maksaa nyt korkeintaan 36 kuukautta. Ensimmäiset työntekijät joutuvat järjestelmän piiristä pois ensi keväänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.