Mainos

PAM: Thainaiset työskennelleet Flamingon kylpylässä vuosia ilman lomia ja korvauksia

Thaimaalaiset naiset ovat joutuneet tekemään töitä ilman lomia jopa vuosia Vantaan Flamingo-viihdekeskuksessa.

Työsuojeluviranomainen on lähettänyt tapauksesta lausunnon syyttäjälle, joka päättää nyt jatkotoimista.

Palvelualojen ammattiliiton PAM-lehden mukaan CenCei Oriental Spa -kylpylän työntekijät ovat tehneet töitä 9-12 tuntia päivässä kuusi päivää viikossa. Lisäksi he ovat tehneet ylitöitä kiinteällä korvauksella.

- Kun kysyin pitkistä työpäivistä, minulle sanottiin, että te allekirjoititte sopimuksen Thaimaassa ja sen mukaan toimitaan, kertoo PAM-lehden haastattelema työntekijä.

Hän perii liiton kautta useita tuhansia euroja maksamattomia ylitöitä ja lomakorvauksia.

Yhtiö on hakenut Thaimaasta säännöllisesti uusia työntekijöitä. PAM-lehden mukaan CenCein Tornion ja Vantaan kylpylöiden takana on toimitusjohtaja Veikko Nenonen, joka on ollut useissa HairStore-kampaamojen työoloja koskevissa oikeudenkäynneissä. HairStore on CenCein aputoiminimi.

Kiinteä "haittalisä- ja lisätyökorvaus"

CenCei huomauttaa PAM-lehdelle ja MTV:n uutisille toimittamassaan vastineessa, että työntekijät ovat itse halunneet tehdä enemmän töitä ja säästää lomapäiviään. CenCein mukaan työntekijöiden kanssa sovittiin kiinteästä "haittalisä- ja lisätyökorvauksesta":

"Kun lisätöitä itsepintaisesti vaadittiin ja se oli Suomeen tulemisen ehto, niin yhtiö joutui suostumaan siihen, että yhtiö takaa heille 468 e edestä kuukaudessa haittalisä- ja lisätöitä. Tästä sovittiin työsopimukseen ylimääräinen kiinteä 468 e/kk korvaus peruspalkan päälle. Tämän ylimenevät tunnit he käyttäisivät pidempiin lomiin, lomamatkoihin ja kotimaan lentoihin."

Ammattiliiton mukaan tällaiset poikkeukset eivät ole laillisia.

CenCei ilmoittaa, että kaikki lisätyöt ja haittalisät on nyt maksettu työehtosopimuksen mukaan, ja suurin osa työntekijöistä on jo saanut pidettyä lomansa.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.