Mainos

PAM talkootöistä Stockmannilla: Viimeinen pisara!

Stockmann-tavaratalo ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat täysin eri mieltä talkooväen käytöstä.

PAM hämmästelee, miksi Tampereen Stockmann värvää talkootyöläisiä Hulluille Päiville, vaikka yhtiö on viimeisen kahden vuoden aikana osa-aikaistanut ja lomauttanut omia työntekijöitään.

– Esimerkiksi työvoimatoimisto ei antaisi harjoittelijoita tai tukityöllistettyjä tällaiseen työpaikkaan, josta viimeisen yhdeksän kuukauden aikana on irtisanottu, osa-aikaistettu tai lomautettu työntekijöitä, sanoo PAMin Häme-Pirkanmaan aluepäällikkö Niina Koivuniemi MTV Uutisille.

Stockmannin viestinnästä kerrotaan STT:lle, että talkootyöläisten käyttö Hulluilla Päivillä on vakiintunut perinne. Stockmannin mukaan talkooväkeä käytetään vain avustavissa tehtävissä kuten pakkausten purussa, eikä lakia ole rikottu.

PAMissa ollaan eri mieltä.

– Vaikka Stockmann väittää, että nämä talkootyöntekijät eivät tee myyjien työtä, niin kyllähän ne tekevät. Kaikki se talon sisällä tehtävä työ, jota tehdään, on työntekijöiden työtä, josta kuuluu maksaa palkkaa, sanoo Koivuniemi.

Koivuniemi korostaa, ettei hän tuomitse esimerkiksi urheiluseuroja, jotka keräävät talkootyöllä rahaa.

– Mutta kyllä Stockmannin olisi itse pitänyt tässä vaiheessa tajuta, että jossakin menee raja, kuka sen työn siellä tekee palkatta. Tämä oli kyllä viimeinen pisara!

Stockmannin viestintäjohtaja Nora Malinin mukaan talkootyöläiset eivät korvaa varsinaisia työntekijöitä.

– Hulluilla Päivillä on paljon asiakkaita ja tarvitsemme talkooväkeä täydennystehtäviin. Hulluilla Päivillä on ollut tällainen käytäntö jo vuosia. Talkooväkeen ovat kuuluneet urheiluseurojen jäsenten lisäksi esimerkiksi opiskelijat. Olen itsekin ollut Stockmannin Hulluilla Päivillä talkootöissä ainejärjestön kautta vuonna 1995, Nora Malin sanoo STT:n haastattelussa.   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.