Mainos

Pam syyttää työnantajia painostamisesta

Liiton toinen varapuheenjohtaja kertoo, että esiin on tullut tapauksia, joissa työnantaja on vaatinut työntekijöitä kertomaan, ovatko he ammattiliiton jäseniä tai aikovatko he liittyä Pamiin.

Palvelualojen ammattiliitto Pam syyttää työnantajia työntekijöiden painostamisesta ja uhkailusta ensi viikolla uhkaavan lakon alla. Pamin vajaan vuorokauden mittainen työtaistelu koskee ensi viikon perjantaina kauppaa sekä majoitus- ja ravitsemusalaa, jos työehtosopimusneuvotteluissa ei sitä ennen päästä sopuun.

- Olemme saaneet joitakin ilmoituksia tilanteista, joissa työnantajat vaativat työntekijöitä kertomaan, ovatko he ammattiliiton jäseniä tai aikovatko he liittyä Pamiin. Näissä tilanteissa rikotaan selvästi työntekijöiden järjestäytymisoikeutta, sanoo liiton toinen varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen sanoo tiedotteessaan.

Julkunen muistuttaa, että työvuoroluettelon yksipuolinen muuttaminen on lakien ja työehtosopimusten vastaista.

Pam on avannut nettisivuilleen ilmoituslomakkeen, johon työntekijät voivat ilmoittaa työnantajan painostustoimista.

Kaupan liitto kummeksuu

Suomen Kaupan Liiton varatoimitusjohtaja Heikki Ropponen kummeksuu Pamin väitteitä uhkailusta. Hän ihmettelee, että Pam ei ole kertonut neuvottelukumppaneilleen mitään uhkailusta. Ropponen ei usko Pamin väitteisiin.

- Me olemme koettaneet rauhoittaa tilannetta kentällä. Olemme korostaneet työnantajille, että nyt ei pidä provosoitua, vaikka tapahtuisi mitä tahansa, Ropponen sanoo.

Pamin julistama ylityökielto alkoi perjantaina muun muassa kaupoissa, majoitus- ja ravitsemusalalla sekä kiinteistöpalvelualan yrityksissä. Ropposen mukaan ylityökiellon vaikutuksia ei ole kaupoissa juuri näkynyt.

- Ei ole oletettavissa, että se tulisi kaupan puolella vaikuttamaan. Meidän työaikajärjestelmämme ovat siinä määrin joustavia, että niissä hyvin harvoin törmätään ylityötilanteisiin, Ropponen sanoo.

Ropposen mukaan ylityökielto saattaa vaikuttaa lähinnä vain kaupan hallintotehtäviin, joissa jonkin verran tehdään ylitöitä, mutta myymälöiden ja varastojen toimintaan se ei vaikuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.