Mainos

Pam syyttää työnantajia maahanmuuttajien riistosta

Liiton mukaan maahanmuuttajien työehtoja poljetaan eniten ravintola- ja siivousaloilla, mutta enenevässä määrin myös kaupoissa.

Palvelualojen ammattiliitto Pam arvostelee työnantajia maahanmuuttajien hyväksikäytöstä. Liiton toinen varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen (vas.) katsoo, että maahanmuuttajat ovat usein joutuneet työskentelemään alipalkalla ja työehtosopimuksia heikoimmilla ehdoilla.

Liiton selvitettävänä olevista 600 kiistasta lähes viidennes koskee maahanmuuttajia, mikä kertoo Julkusen mukaan siitä, että heidän työehtonsa eivät ole kunnossa. Maahanmuuttajien osuus Pamin jäsenistöstä on vain 1,5 prosenttia.

Pamissa uskotaan, että ongelma on paljon laajempi, sillä liitolla on todennäköisesti hoidettavana vain murto-osa kaikista epäkohdista. Yksityisillä palvelualoilla työskentelevistä maahanmuuttajista noin 20 prosenttia kuuluu Pamiin.

Julkusen mukaan maahanmuuttajien työehtoja poljetaan eniten ravintola- ja siivousaloilla, mutta enenevässä määrin myös kaupoissa. Palkkasaatavat ja työsuhteen päättymiseen liittyvät erimielisyydet ovat yleisimpiä. Pam aloitti tänään teemaviikon, jolla maahanmuuttajien asemaan pyritään kiinnittämään huomiota.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.