Mainos

PAM suomii Sammon työntekijävähennyksiä

Palvelualojen ammattiliitto arvostelee Sammon suunnitelmia vähentää työntekijöitään sillä perusteella, että itsepalvelu pankeissa on lisääntynyt.

Keski-Suomen kiinteistöalan kesäpäivillä Joutsassa puhunut PAM:in puheenjohtaja Ann Selin ihmetteli Sammon päätöstä vähentää työntekijöitä. Pankit ovat pitkään ohjanneet asiakkaitaan palvelemaan itseään automaateilla ja Internetissä, ja tämän seurauksena henkilökuntaa vähennetään, Selin totesi. Hänen mukaansa uudesta tekniikasta saatava taloudellinen hyöty ei saisi kokonaan mennä yritysten omistajien taskuun, vaan myös palkansaajien pitäisi voida hyötyä siitä.

-Muilla palvelualoilla on viime aikoina puhuttu palvelusta tulevaisuuden menestystekijänä, Selin huomautti.

Sampo ilmoitti maanantaina aloittavansa yt-neuvottelut, jotka tähtäävät 400 työntekijän vähentämiseen.

Selin on huolestunut myös uudenlaisista palvelualan yrityksistä. Suuret kiinteistö-, puhdistus- ja siivousalojen yritykset kasvavat, verkostoituvat ja perustavat yhteisyrityksiä keskenään. Tytär- ja osakkuusyrityksiä perustamalla suuret yritykset voivat Selinin mukaan optimoida henkilöstökulujaan ja "vedättää" kilpailutilanteessa. Tällaisella kehityksellä on Selinin mukaan vaikutuksia myös alan järjestäytymiseen.

-Esimerkiksi kotipalvelualalla ei ole yleissitovaa eikä edes normaalisitovaa työehtosopimusta, Selin muistutti.

Selin on tyytyväinen Jäätteenmäen hallituksen aikeeseen selvittää työntekijän asemaa yritysten ja julkisyhteisöjen toimintojen kilpailuttamisessa ja yritysjärjestelyissä.

-Nykyisellään työntekijät ovat näissä tilanteissa lainsuojattomia ja työnantajien armoilla, Selin totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.