Mainos

PAM pelkää: Rahan nostaminen kaupan kassalla lisää ryöstöjä

Luottokunta on suunnitellut tuovansa lähiaikoina kauppoihin "Osta ja nosta" -palvelun, joka mahdollistaisi rahan nostamisen kaupan kassalta. Palvelualojen ammattiliitto PAM muistuttaa, että suunnitelma tuo lukuisia ongelmia. Esimerkiksi kauppojen turvallisuustasoa pitäisi nostaa, koska ryöstöt voivat lisääntyä.

- Mikäli kaupan kassahenkilöiden työ muuttuu yhä enemmän vastaamaan pankkitoimihenkilöiden työtä, myös turvallisuustason on noustava pankkien tasolle, toteaa PAMin varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen lehdistötiedotteessaan.

Julkunen muistuttaa, että vähittäiskaupan laajentuneiden aukiolojen myötä yksintyöskentely kaupan alalla on lisääntynyt.

- Ongelmatilanteet ovat näissä kaupan yksiköissä jo nyt yleisiä. Suuremmat kassavarannot kasvattavat ryöstöjen todennäköisyyttä, sanoo Julkunen.

Käteisen nosto kassalta edellyttää myös ostoa, jolloin asiointi hidastuu. Tämä on omiaan lisäämään asiakkaiden tyytymättömyyttä. Viha kohdistuu Julkusen mukaan kassassa työtään tekeviin.

Kaupan liitto vaati korvausta kaupoille, mikäli pankkipalveluita siirretään kauppoihin. PAM haluaa kassahenkilöille lisää palkkaa.

Kaupat eivät vielä innostuneet

Suuret kaupparyhmät eivät ole ainakaan vielä järin innoissaan Luottokunnan kaavailemasta uudesta kauppojen käteisnostopalvelusta.

- Ei tästä ole ollut meillä vielä mitään keskusteluita, kommentoi S-pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula STT:lle..

S-pankin asiakkaat ovat jo vuosia voineet nostaa rahaa S-ryhmän noin tuhannen myymälän kassoilta.

Keskon viestintäpäällikkö Harri Utoslahti kertoo, että Keskossakaan ei ole vielä tässä vaiheessa otettu ehdotukseen kantaa.

- Haluamme toki palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, mutta tietysti yksityiskohdat Luottokunnan mallista ovat vielä auki. On myös tärkeää, että kaupallekin maksetaan aiheutuneista kuluista korvaus, Utoslahti kommentoi STT:lle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.