Mainos

PAM: Myös turvatarkastukset ehkä lentolakon piiriin

Finnairin lentoemännille on luvassa yhä laajempaa tukea etenkin SAK:laisilta ammattiliitoilta.

Palvelualan ammattiliitto PAM kertoo harkitsevansa tukitoimia. PAMin jäseniä työskentelee esimerkiksi lentokenttien turvatarkastajina, lentokoneiden siivoojina, koneiden turvatarkastajina sekä myyjinä lentokenttien kaupoissa ja ravintoloissa.

Kaikkiaan Helsinki-Vantaan lentokentällä PAMin jäseniä työskentelee useita satoja.

PAM paheksuu Finnairin tapaa värvätä rikkureita tekemään lakon alaista työtä. Liiton mukaan näyttää, että Finnairilla ei ole halua neuvotella toista osapuolta kunnioittaen.

- Kyllä viesti työntekijäpuolelta on aika selvä. He kokevat, että tässä ei ole käyty todellisia neuvotteluja lainkaan. Työnantaja on ikään kuin valmiiksi päättänyt tietyn lopputuloksen, joka halutaan hinnalla millä hyvänsä, sanoo PAMin puheenjohtaja Ann Selin.

Selin sanoo, että ammattiliitto ei voi vain seurata sivusta tilanteen kehittymistä. Tukitoimien aloittamisajankohdasta ei ole kuitenkaan vielä tehty tarkkoja päätöksiä.

- Seuraamme tilannetta nyt ihan tunti tunnilta, että miten neuvottelutilanne edistyy. Tukitoimiin on valmius ryhtyä hyvinkin pikaisesti.

Finnairin lentolakon osapuolet ovat parhaillaan koolla valtakunnansovittelijan Esa Lonkan johdolla. Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys hylkäisi valtakunnansovittelijan sovintoesityksen maanantaina.

- Kyllä tässä aika hämmentyneenä on sivusta seurattu tätä tilannetta. Että tämä tilanne on päästetty näin hurjaan vaiheeseen. Toivon, että Finnairkin nyt miettisi, että onko välttämätöntä vetää tilanne näin tiukoille. Kyllähän henkilökunnan kanssa neuvottelemalla pääsisi parempaan lopputulokseen, Selin toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.