Mainos

Palvelut ja julkinen liikenne vähenevät juhannuksena

Varaudu kauppojen sulkeutumiseen ja osta bussilippusi ajoissa. Juhannuspäivänä lähes koko maa on lomalla.

Juhannus aiheuttaa muutoksia liikenteen aikatauluihin, kauppojen aukioloaikoihin ja muihin palveluihin.

Kaupat ovat auki normaalisti torstaina ja sunnuntaina. Perjantaina ne saavat olla auki kello 7 - 13. Lauantaina kaupat ovat kiinni.

Haja-asutusalueiden myymälöissä aukioloajat ovat vapaat koko viikonlopun.

Alkon myymälät ovat torstaina auki kello 20:een. Perjantaina myymälät palvelevat kello 9 - 13. Juhannuspäivänä Alkot ovat kiinni.

Posteissa voi asioida torstaina kello 18:aan saakka. Juhannusaattona ja juhannuspäivänä postit ovat kiinni. Poikkeuksena on Helsingin pääposti, joka palvelee perjantaina kello 7 - 12 ja sunnuntaina 10 - 18.

Pankit palvelevat torstaina normaalisti, mutta aukeavat seuraavan kerran vasta maanantaina. Pankki- ja valuutta-automaatit ovat avoinna normaalisti.

Junilla lauantain aikataulut juhannusaattona

VR:n kaukoliikenteen junat noudattavat juhannuksena poikkeuksellisia aikatauluja. Junavuoroja on myös peruttu.

Torstaina junat kulkevat perjantain aikataulujen mukaisesti. Liikennettä täydentää Kolarista kello 18.50 Helsinkiin lähtevä juna.

Perjantaina junat kulkevat lauantain aikataulujen mukaan. Kolarista Helsinkiin kello 18.40 ja 20.18 lähtevät junat on kuitenkin peruttu.

Lauantaina on sunnuntailiikenne, mutta useita junavuoroja on peruttu vähäisen matkustajamäärän vuoksi.

Juhannus vaikuttaa myös VR:n lähiliikenteeseen. Perjantaina on lauantailiikenne, mutta pidennetyn yöliikenteen junat eivät kulje.

Lauantaina ja sunnuntaina lähijunat kulkevat sunnuntain aikataulujen mukaan. Yöliikenteessä on kuitenkin peruttu samat junavuorot kuin juhannusaattona.

Bussiliput kannattaa ostaa ajoissa

Pitkän linjan bussit ovat juhannuksena kovassa käytössä. Niinpä Matkahuolto suosittelee matkalippujen ostamista hyvissä ajoin.

Kaukoliikenteen bussit ajavat torstaina normaalin arkiliikenteen mukaan. Lisäksi ajetaan osa erillisistä perjantain lisävuoroista.

Juhannusaattona ajetaan lauantain aikataulujen mukaan, mutta kello 14:n jälkeen kaikkia vuoroja ei ajeta. Myös lauantaina bussivuoroja ajetaan rajoitetusti. Vielä jotain sunnuntain aamuyön vuoroja on peruttu.

Bussiaikataulut voi tarkistaa Matkahuollosta tai internetsivulta www.matkahuolto.fi.

Pääkaupunkiseudun liikenteessä muutoksia

Helsingin sisäinen liikenne toimii perjantaina lauantaiaikataulujen mukaan. Seurasaareen kulkeva bussi 24 ajaa juhannusaattona tavallista pidempään.

Yölinjat 01N-09N ajavat juhannusaaton sekä juhannuspäivän jälkeisenä yönä normaalien viikonlopun aikataulujen mukaan.

Myös seutulinjoilla sekä Espoon ja Vantaan sisäisessä liikenteessä ajetaan perjantaina lauantaiaikataulujen mukaan. Yölinjat 100N-710N liikennöivät juhannusaaton ja -päivän välisenä yönä.

Lauantaina Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on sunnuntailiikenne. Metrot alkavat liikennöidä vasta kello 11:n jälkeen.

Sunnuntaina on normaali sunnuntailiikenne.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.